Berkellanders naar landelijke
bloemschikwedstrijd

BERKELLAND - De Gardenista van 15 tot en met 19 mei is een ware groenbelevenis voor iedereen die houdt van bloemen, planten en natuur. Het decor vormt kasteel Ophemert. Tijdens de Gardenista is er ook een bloemschikwedstrijd, met als thema 'fairytale' (sprookje; red.), waaraan vier leden van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen mogen deelnemen.

Groei & Bloei Berkelland kent heel wat leden die buitengewoon creatief zijn met bloemen. Na een auditie zijn vijf van hen uitverkoren om de afdeling te vertegenwoordigen tijdens Gardenista 2019: Bianca Emsbroek (Neede), Dika Koeslag (Rekken), Ineke Addink (Barchem) en Hermien Bannink (Barchem). Els Prinsen uit Haaksbergen mocht ook deelnemen, maar heeft afgezien van deelname.

In drie categorieën – amateurs, studenten, professionals – met elk dertig deelnemers strijden Nederlands meest creatieve bloemstylisten om de felbegeerde titel. Met hun werkstuk gaan ze eerst thuis aan de slag. Om vervolgens op 14 mei op het Gardenista-terrein de laatste hand te leggen aan hun bloemencreatie. Dit onder toeziend oog van een professionele jury. Deze zal per categorie de drie mooiste werkstukken aanwijzen. Uiteraard zijn deze creaties voor het publiek te bewonderen.

De nummers één, twee en drie uit elke categorie komen vervolgens zondag 19 mei, de laatste dag van Gardenista, in actie. Op het grote podium zullen zij, vanaf 12:00 uur, een verrassingsopdracht uitwerken tot een 'sprookjesachtig' bloemenarrangement. Het publiek kan ter plekke meegenieten van hun verrichtingen. De negen finalisten worden ook dan beoordeeld door de deskundige jury onder leiding van Marcel van Dijk. Hij zal voor elke categorie de winnaar onthullen. De eerste prijs bij de amateurs is een retourtje Dublin, mét een hotelovernachting, tickets voor Bloom in The Park én 1.000 Euro.


gardenista.nl