Illustratie: Alzheimer Café Berkelland
Illustratie: Alzheimer Café Berkelland Foto:

Alzheimer Café Berkelland over rouw, verlies en regelzaken

BERKELLAND - In het Alzheimer Café in Borculo vertelt een deskundige op het gebied van rouw bij leven samen met een uitvaartdeskundige over rouw en verlies bij dementie.

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Als een naaste dementie heeft, begint zijn omgeving al met afscheid nemen en rouwen, nog voor men hem of haar verliest aan de dood. Wat voelt iemand als hij door dementie steeds weer afscheid moet nemen van zelfstandigheid, van een deel van de persoon die hij of zij was, terwijl de zorgen steeds meer de overhand krijgen en de zorg een steeds grotere invulling van de dag wordt? Wat regel je? Wat willen naasten nog tegen elkaar zeggen? Wat is iemands beste weg in dit proces en hoe kunnen de mooie momenten gekoesterd worden? Hoe voorkomt de achterblijvende dat hij of zij achteraf denkt 'Had ik maar ...'.

De rouw-bij-leven-deskundige en een uitvaartdeskundige gaan in gesprek en geven informatie over dit onderwerp.

Het Alzheimer Café Berkelland is op dinsdag 14 mei in het Grand café van Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411