Eén van de deelnemers. Foto: PR
Eén van de deelnemers. Foto: PR Foto:

Mooie zandbodem en prettige sfeer tijdens springwedstrijden

RUURLO – Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo hield afgelopen weekeinde op haar verenigingsterrein 't Windmöllenveld aan de Rommelderdijk/Hengeloseweg haar jaarlijkse springwedstrijd. Dankzij sponsoren en vele vrijwilligers lag de accommodatie er weer gekleurd en strak bij. De mooie zandbodem en de gezellige sfeer was dit weekend voor een kleine driehonderd combinaties reden om deel te nemen.

Door Jan Hendriksen

Van de organiserende vereniging kwamen diverse ruiters en amazones aan start. Zaterdag bij de pony's waren dat Feline Blikman en Roos Radema in de klasse B. Vere van Koppen, Marte Mulder en Alana Toxopeüs in de klasse L. Marte Mulder en Alana Toxopeüs kwamen eveneens ook aan start in de klasse M. Alana Toxopeüs had met haar pony Bolino succes. Ze veroverde de eerste plaats in de klasse L. Op Bevrijdingsdag kwamen diverse paardencombinaties aan de start waaronder ook diverse leden van Rijvereniging Ruurlo.

Jetske Groot Roessink behaalde een hele knappe zesde plaats in de klasse L. Walter Bretveld kwam eveneens aan start in de klasse L. Hij zette een mooie tijd neer maar had helaas een balk op de laatste hindernis waardoor hij net buiten de prijzen viel. In de klasse M kwam Annemarie van Merkestijn met twee van haar paarden aan start. Ondanks de niet optimale weersomstandigheden was het een geslaagd weekend.Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo gaat zich nu opmaken voor de volgende spring- en dressuurwedstrijden die in juli op de terreinen van 't Wondmollenveld gaat plaatsvinden. Men hoopt dan weer vele deelnemers te mogen begroeten in Ruurlo.

Regionale successen
Andere regionale podium successen waren er in Ruurlo voor Bo Benning van PC Ruitersportvereniging Barchem met zijn pony Viva La Jip die derde werd in de klasse B categorie C. Alvyra Arendsen Readt van RV Ruitersportvereniging Barchem werd met zijn paard Just is time eerste in de klasse B. Tom Kolkman van eveneens RV Ruitersportvereniging Barchem werd met zijn paard Klok's Halisto eerste in de klasse L en Noelle Klokman van RV Barchem derde met haar paard Creed in de klasse M.

Thomas Arendsen Raedt van RV Barchem werd met zijn paard Happe Time eerste in de klasse Z/ZZ. Jan Lutke Willink van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren werd met zijn paard Corland tweede in de klasse L en Iva Venhoven van de Hamelandse Ruiters werd met haar pony Egmond tweede in de klasse B categorie C/D.