Koningsdag Borculo op oude vertrouwde stek

BORCULO - Koningsdag in Borculo wordt dit jaar weer gevierd op het plein aan de Kerkstraat. De parkeerplaats achter Schuurman schoenen is weer het feestterrein voor de vele Koningsdagactiviteiten.

Een aantal jaren geleden zijn de koningsdagactiviteiten verplaatst naar het muziekcentrum Borculo. Destijds een prima oplossing voor de barre weersomstandigheden. Dit werd zeer gewaardeerd door ouders van de deelnemende kinderen aan de kindermarkt. Echter, de roep om weer naar buiten te gaan en de oude locatie weer op te zoeken werd steeds luider.
St. Nat. Feest en herdenkingsdagen Borculo geeft hier graag gehoor aan. "Mensen misten de gezelligheid en het buiten zijn", aldus Hanjo Willems, voorzitter van de Oranjevereniging. "Graag luisteren wij naar onze bezoekers. En daar waar mogelijk proberen wij aan de wensen tegemoet te komen."
Op het plein wordt een open tent gebouwd maar met voldoende buitenruimte om van het hopelijk mooie weer te genieten.
Het programma is als vanouds. De kindermarkt begint om 9.30 uur in de aangrenzende straten met daarbij een draaimolen en een springkussen.
Om 13.00 uur start de fietstocht. De opgave hiervoor is op het plein. De kosten bedragen 3,50 euro inclusief consumptie. Onder de deelnemers worden een aantal prijzen verloot.
Vanaf 13.00 uur staan er drie opblaasbanen klaar, waarop de jeugd zich kan uitleven. De topband Wir Sind Spitze treedy vanaf 14.30 uur op in de tent. Toegang is gratis.
Verder zullen slagerij Henk en Loempia Pham aanwezig zijn om de inwendige mens te verzorgen.