Van 25 tot en met 28 juni is het Winterswijkse buitengebied weer het domein van duizenden fietsliefhebbers tijdens de Internationale Fiets4daagse. Foto: Ron Rensink
Van 25 tot en met 28 juni is het Winterswijkse buitengebied weer het domein van duizenden fietsliefhebbers tijdens de Internationale Fiets4daagse. Foto: Ron Rensink    Foto:

Naobertocht, Hamalandtocht en Fiets4daagse bij WFevenementen

WINTERSWIJK - De Stichting Wandel- en Fietsevenementen Winterswijk (WFevenementen) heeft inmiddels het programma voor 2019 vastgesteld. Na het succesjaar 2018, waarin alle evenementen een record-deelname kenden, staan er dit jaar weer drie activiteiten op het programma.

Naobertochten
Als eerste staan op het programma de Naobertochten op zondag 19 mei. Zowel wandelaars wandelaars als fietsers kunnen die dag deelnemen. Start en finish zijn bij recreatiepark Het Winkel in de Brinkheurne. De wandelaars lopen een route van zo'n 15 kilometer door de Brinkheurne en Kotten, halverwege is er een rustpunt. De fietsers kunnen kiezen uit routes van 40 of 60 kilometer door het Nederlands-Duitse grensgebied.

Internationale Fiets4daagse Winterswijk
Veruit het grootste evenement is ook dit jaar weer de Internationale Fiets4daagse, van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni. De vierdaagse telde afgelopen jaar maar liefst 2600 deelnemers, waarvan een groot deel fietstoeristen uit binnen- en buitenland. Vele hotels, campings en andere accommodaties hebben in deze periode speciale 4daagse-arrangementen; een groot deel is inmiddels al volgeboekt. De fietsers kunnen iedere dag kiezen uit fraaie routes van 25, 40 of 60 kilometer. Het evenement wordt iedere dag opgeluisterd door muziek- en zangroepen, ook zijn er folkloristische activiteiten. Start en finish zijn ook dit jaar bij sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg, de thuishaven van voetbalclub FC Trias.

Hamalandtochten
Op zondag 8 september wordt het seizoen afgesloten met de Hamalandtochten, ditmaal weer voor wandelaars en fietsers. Start en finish zijn bij recreatiepark Sevinkmolen aan de Meddoseweg. De wandeltocht is 15 kilometer lang en gaat door Meddo, Huppel en Henxel. Fietsers kunnen weer kiezen uit routes van 40 en 60 kilometer. De routes gaan door het grensgebied ten noorden van Winterswijk.


wfevenementen.nl

fiets4daagsewinterswijk.nl