Marco en Anita Groot Jebbink. Foto: Jan Hendriksen
Marco en Anita Groot Jebbink. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Bloemen Groot Jebbink viert jubileum

Diverse acties en aanbiedingen in jubileummaand april

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Met diverse aantrekkelijke acties en aanbiedingen viert Bloemen Groot Jebbink Ruurlo deze maand haar 85 jarig bestaan. Zo ontvangt elke klant deze week een gratis bosje tulpen. Ook in de komende drie weken bieden Marco en Anita Groot Jebbink en hun medewerksters diverse leuke acties en aanbiedingen aan.

"Je moet je in deze tijd blijven onderscheiden als bloemist. Dat is erg belangrijk, bloemen zijn immers overal te koop. We hebben voor ieder wat wils, boeketten en vaasjes staan kant klaar in verschillende prijsklassen. Doordat we ons assortiment in decoratieartikelen nog steeds uitbreiden, is iedereen bij ons aan het juiste adres die op zoek is naar een leuk cadeau. We hebben de nieuwste trends in huis. Die kopen we grotendeels zelf in. Zo hebben we sinds kort ook klokken en mooie lampen te koop. Ook kan men bij ons terecht voor een bloemenabonnement, dit is leuk om te geven en de klant kan zelf bepalen waarvoor en wanneer ze er gebruik van willen maken, dit bevalt onze klanten erg goed", zo verklaart Marco Groot Jebbink die de derde generatie binnen het Ruurlose familiebedrijf is.

Bloemen Groot Jebbink presenteert zich ook nadrukkelijk niet alleen aan de Ruurlose Dorpsstraat, maar ook op een aantal regionale beurzen en fairs is men steevast aanwezig. Zo behoort de Spirit of Winter in november bij Paleis 't Loo in Apeldoorn inmiddels tot de vaste locatie waar Groot Jebbink zich nadrukkelijk presenteert. Marco: "En dat werpt zijn vruchten af. Mensen van ver buiten Ruurlo weten inmiddels ons ook te vinden." Maar ook dichter bij huis presenteren Marco en Anita en hun vier parttime medewerksters zich. "Begin mei zijn we aanwezig bij de Lenteweekeinde van Groei en Bloei Berkelland dat bij de Mallumse Molen in Eibergen plaatsvindt. En ook op de de Naoberdagen die eind september bij Erve Kots in Lievelde worden gehouden zijn we van de partij", zo laat Anita weten.

Dagelijks
Bloemen Groot Jebbink betrekt zijn producten steevast van een aantal vaste kwekers en leveranciers. Bijna dagelijks staat Bloemenhandel De Mooy uit Noordwijkerhout met zijn bloemenwagen voor de deur aan de Dorpsstraat. Marco: "De Mooy is al decennia lang onze vaste leverancier van verse snijbloemen. Daarnaast ben ik wekelijks in Ede op de bloemenveiling te vinden om bloeiende en groene planten in te kopen. Onze kracht is dan ook dat we een groot en uitgebreid assortiment snijbloemen en binnen- en buitenplanten aanbieden."

Toekomst
De toekomst zien Marco en Anita, om in bloementermen te spreken, ondanks het brede aanbod in Ruurlo 'rooskleurig' in. "De consument verandert. Maar ook wij veranderen met ons bedrijf continu mee. Telkens je bakens verzetten is een must", aldus het tweetal. Bloemen Groot Jebbink is zowel lid van de organisatie Fleurop die de Nationale Bloemenbon aanbiedt als van de brancheonderneming Vereniging Bloemisten Winkeliers.

Oorsprong
De oorsprong van Bloemen Groot Jebbink gaat terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarmee behoort het Ruurlose familiebedrijf tot een van de oudste in Ruurlo. De opa van Marco Groot Jebbink, Marinus, was als geboren Vordenaar in de begin jaren dertig van de vorige eeuw als tuinman werkzaam bij de familie Van Heeckeren tot Kell van kasteel Huize Ruurlo. Het echtpaar begon op de hoek van de Wiersseweg en Schoolstraat een eigen bedrijf met de kweek van cyclamen, en chrysanten als snijbloemen, en eenjarig perkgoed. De bloemisterij werd in 1967 door Marinus en Dina samen met zoon Jan en schoondochter Willy verplaatst naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat. Het pand had al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. Ooit was het namelijk café Venderbosch. In 1967 werd de familie Groot Jebbink eigenaar van het pand. De smederij werd door Groot Jebbink vervangen door een bloemenkas die in 1993 geheel vernieuwd werd. Enkele jaren later werd er een overkapping gemaakt tussen de kas en de winkel waardoor een mooie buitenpresentatie kan plaatsvinden. In 2004 namen Marco (52) en Anita (50) de onderneming over van Jan en Willy. In 2014 vond een grondige verbouwing en uitbreiding van de winkel plaats.