Samen koken: gezellig en lekker! Foto: PR
Samen koken: gezellig en lekker! Foto: PR Foto:

'Gezond koken binnen je budget' in Bibliotheek

BERKELLAND - Op maandag 13 mei start de cursus 'Gezond koken binnen je budget' in het Hof in Borculo. Ken je iemand die het leuk vindt om te leren koken en die ook graag ondersteuning krijgt op het gebied van basis-vaardigheden als taal en rekenen? Vertel hem of haar dan over deze gratis bijeenkomsten.

'Gezond koken binnen je budget' is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.
De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediƫnten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt. De gerechten die gemaakt worden passen in een gezonde leefstijl, dus er wordt rekening gehouden met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout. De omvang van de groep is acht tot twaalf deelnemers. De cursus duurt negen weken en bevat negen bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur, en start met een oriƫntatieavond op maandag 13 mei, vanaf 18.00 uur. De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken. Deelname is gratis. Aanmelden voor deze smakelijke en leerzame cursus verloopt via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Na aanmelding zal er contact gelegd worden met de kandidaat-deelnemer voor een uitgebreider gesprek.