Wereldgezin worden met AFS-'bonuszoon of -dcohter'

BERKELLAND - Ieder schooljaar verwelkomt AFS Nederland zo'n zeventig buitenlandse studenten. Jongeren van over de gehele wereld, die voor een jaar in Nederland wonen en naar school gaan. Deze jongens en meisjes, tussen de 15 en 18 jaar oud, wonen gedurende tien maanden bij een gastgezin.

Nederlandse gezinnen nemen deze jongeren op als lid van het gezin; de jongere draait gewoon mee in de klusjes en uitjes van het gezin. Hij of zij gaat naar school, doet aan sport, laat de hond uit, et cetera. Maar brengt ook de aardigheden van zijn of haar eigen cultuur mee, in de vorm van gewoontes, taal en (vaak heel lekker) eten.
Wie het leuk lijkt om zo'n ervaring mee te maken en wie de uitdaging aandurft, kan op woensdag 17 april in Lochem terecht voor een informatieavond. Samen met vrijwilligers van AFS verzorgen jongeren een voorlichting over gastgezin zijn, en over de mogelijkheden van een jaar naar het buitenland voor jongeren. Men kan vanaf 19.45 uur binnenlopen bij de Vennegötte, Pearsonplein 23, 7242JA Lochem. Informatie: afsoost-nederland@outlook.com,


www.afs.nl