Imca Marina in Comité van Aanbeveling

RUURLO - Imca Marina verbindt haar naam aan de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo'. Zij treedt toe tot het Comité van Aanbeveling. De zangeres en schilderes was vele jaren goed bevriend met Mathilde. "Mathilde zou er van genoten hebben", zegt ze.

Imca Marina is erg enthousiast over het initiatief om met deze expositie nog eens nadrukkelijk de aandacht te vestigen op wat Mathilde heeft betekend. Andere leden van het Comité van Aanbeveling zijn Adrian Stahlecker, die meer dan bevriend was met Mathilde, en Lisette de Zoete die een lijvige biografie over Mathilde heeft gepubliceerd. Alle drie leden van het Comité hebben – ieder op zijn en haar eigen manier – een bijzondere band met Mathilde.

Brand
Imca Marina heeft Mathilde ook geschilderd. Zij zegt daarover: "Helaas is dat schilderij bij een brand verloren gegaan. Ik had het graag af willen staan voor de expositie. Graag wil ik daarom als ambassadeur van de expositie optreden. Op die manier kan ik alsnog een bijdrage leveren." De organisatie is bijzonder verheugd dat iemand voor wie Mathilde zoveel betekent, de expositie breed wil aanbevelen.

Uniek
De organisatoren van de expositie vinden het heel bijzonder en vooral ook verheugend, dat zoveel kunstenaars zich nog steeds, ruim 40 jaar na haar dood, laten inspireren door Muze Mathilde. Op de expositie presenteren 26 veelal bekende kunstenaars zo'n 80 schilderijen en beelden waarvan een belangrijk deel met Mathilde als thema. Veel werk is uniek, omdat het speciaal voor deze expositie is gemaakt. Op www.mathildeinruurlo.nl zijn daarvan de nodige voorbeelden te zien.
Tussen 11 mei en 22 juni is de expositie dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur (behalve op maandag) geopend in de speciaal hiervoor ingerichte galerie De Smidse en in de Dorpskerk. Deze expositie in het centrum van Ruurlo staat los van Museum MORE in Kasteel Ruurlo.