Palmzondag in Ruurlo

RUURLO - Het is traditie geworden om Palmpasen feestelijk te vieren in Ruurlo met onder meer een palmpaasoptocht en eieren zoeken voor alle kinderen van de basisscholen in Ruurlo en Kranenburg. Zondag 14 april wordt in de Sint Willibrorduskerk eerst een gezinsviering gehouden met muzikale medewerking van kinderkoor Sing-a-Song onder leiding van Karin Hukker. Deze gezinsviering begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom met natuurlijk een versierde Palmpaasstok. Het broodhaantje erboven op krijgen de kinderen na de viering achterin de kerk.

Rond 11.00 uur begint de Palmpasenoptocht vanuit de Willibrorduskerk met 'Jezus' op de ezel en begeleid door dweilorkest Windkracht 11 uit Groenlo. Route van de optocht: Vanaf de Sint Willibrorduskerk, de Groenloseweg oversteken naar 't Rikkelder – linksaf weg volgen – langs Woonzorgcentrum De Bundeling (waar we ook even naar binnen gaan) – linksaf de Esweg in – ter hoogte van café restaurant zalen De Keizerskroon de Dorpsstraat oversteken – Kerkplein oversteken – linksaf Leeuwerikstraat – linksaf Wiersseweg – rechtsaf Boomgaard – rechtsaf Binnenmansdijk – 2e inrit linksaf.
Op de weide naast familie Blikman vindt onder leiding van leden van Jong Gelre Ruurlo een groots opgezette eierzoekactie plaats. Nadat alle eieren zijn gevonden is er ook nog een prijsuitreiking. Op elk ei staat namelijk een nummer, en pas als alle eieren zijn gevonden worden er nummers getrokken die een prijsje winnen.