Meike Breman en Sanne Groot Wesseldijk met het winnende nummer 'Perfect Strangers'. Foto: Jan Hendriksen
Meike Breman en Sanne Groot Wesseldijk met het winnende nummer 'Perfect Strangers'. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Een heerlijke avond met
jeugdplaybackshow Barchem Jankt

BARCHEM – Het zit er weer op, de Barchem Jankt jeugdplaybackshow. Vrijdagavond werd dit evenement al voor het achttiende jaar op rij georganiseerd. Ook deze editie werd goed bezocht en verliep buitengewoon gezellig. Het publiek kon in de zaal bij H.C.R. In de Groene Jager genieten van twaalf deelnemende acts die uitgevoerd werden door bijna veertig kinderen in de basisschoolleeftijd.

Door Marian Luesink en Jan Hendriksen

Evenals voorgaande jaren kon de organisatie 'Barchem Jankt' weer een beroep doen op Bert Dinkelman om de presentatie van de avond voor zijn rekening te nemen. De beoordelingen van alle acts werd gedaan door een drietal juryleden: Eline Menop, Arjen Groteboer en Gerard Janszen. Aan hen de taak om te bepalen wie de uiteindelijke winnaars in de twee groepen zouden worden. Met het lied 'Shout out to my ex' van Little Mix verschenen Bo Oplaat, Lauren Wanschers, Florin Broekmaat en Iris Postma op het podium. Als echte podiumbeesten wisten de jongedames met een uitstekende mimiek en dans de jury te overtuigen om hen als winnaars uit te roepen in het deelnemersveld uit Unit 3.

De beker in de oudste categorie (Unit 4 en hoger) werd gewonnen door Meike Breman en Sanne Groot Wesseldijk. "Het plaatje klopte gewoon, helemaal compleet", zo vertelde jury voorzitter Arjen Groteboer tijdens de prijsuitreiking." De jongedames lieten een prachtige vertolking van 'Perfect Strangers van de Britse muziekproducent Jonas Blue zien.

Aanmoedigingsprijs
Evenals vorig jaar had Floris Dinkelman van FloFit een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld. Dit houdt in een uur gratis sporten in zijn sportschool welke gevestigd is in Barchem. Aan de publieksjury, bestaande uit Anneke Koeleman en Henri Schepers, de moeilijke taak om hiervoor een act uit te kiezen. Deze eer viel te beurt aan het liedje 'Whenever' van Kris Kross, vertolkt door Kemi Meulman en Merel Postma. Alle prijswinnaars vertolkten nog een keer de liedjes waarna de avond werd afgesloten met een disco, verzorgd door Martijn Jansen. Hij was tevens de geluidsman van de jeugdplaybackshow.

Voor de professionele belichting kon Barchem Jankt weer een beroep doen op 'good old' Eduard Besselink. Tevens mogen de winnaars hun act eind augustus nogmaals laten zien tijdens de Playbackshow die tijdens het Barchems Feest in dorpshuis 't Onderschoer plaatsvindt.

De organisatie, bestaande uit José Esselink, Manon Oplaat, Ingrid Milius, Marian Luesink, Ron Buurman, Dinand Luesink en Alex Welbergen, treft ondertussen alweer voorbereidingen voor de negentiende editie van de Barchem Jankt jeugdplaybackshow in 2020.