Het enthousiasme van de kinderen van Sing a Sing was zondagmiddag groot. Foto: Jan Hendriksen,
Het enthousiasme van de kinderen van Sing a Sing was zondagmiddag groot. Foto: Jan Hendriksen, Foto:

Bevrijdingsconcert Ruurlo
indrukwekkend en sfeervol

RUURLO – Het meest indrukwekkend tijdens de 32ste editie van het Bevrijdingsconcert van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo was zondagmiddag in 't Kulturhus toen de muzikanten van Sophia's Lust het nummer 'The Story of Anne Frank' lieten horen dat op een groot scherm begeleid werden met beelden van Anne Frank.

Door Jan Hendriksen

In deze beklijvende compositie wordt het verhaal beschreven van Anne Frank die tijdens de Tweede Wereldoorlog jarenlang, samen met haar familie verborgen woonde in het Amsterdamse 'Achterhuis'. Toen ze werden verraden en gedeporteerd werden naar Auschwitz, overleefde enkel de vader deze vreselijke gebeurtenis. Met dit werk wilde componist Otto M. Schwarz een muzikaal statement maken tegen elke vorm van racisme. En dat lukte. Zelfs meer dan dat met dit indringende muziekstuk.
Theo Wierdsma van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo, die dit jaar na 22 jaar afscheid neemt van de commissie, was blij dat er op deze zonnige middag nog zoveel mensen naar het concert waren gekomen. "
Het thema dit jaar van het Nationaal Comité 4 en 5 mei sluit aan bij de viering van het honderd jaar algemeen kiesrecht: 'In vrijheid kiezen'. Daarbij staan we stil bij de waarde van de vrije, democratische rechtsstaat."

Aan de 32ste editie van het Bevrijdingsconcert, die namens de gemeente Berkelland bijgewoond werd door burgemeester Joost van Oostrum, werkten naast Sophia's Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul ook kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker en het Medenkoor van @Seven en @Seven mee onder leiding van Ester Wiegerinck.