De natuurfilm WAD is met live muziek te zien in het Openluchttheater. Foto: PR Openluchttheater
De natuurfilm WAD is met live muziek te zien in het Openluchttheater. Foto: PR Openluchttheater Foto:

Natuurfilm WAD 'live' met Noordpool Orkest

EIBERGEN- Op een reuzenscherm wordt zaterdag 31 augustus in Openluchttheater Eibergen de natuurfilm WAD vertoond. De muziek wordt bovendien live uitgevoerd door de veertig musici van het Noordpool Orkest. De filmmakers tekenden eerder voor 'De Nieuwe Wildernis'. Het is de eerste Nederlandse film die volledig in 4K is opgenomen.

Meer dan driehonderd dagen werd er op, boven en in De Wadden gefilmd. Het zand, de wind, de strijd tegen de elementen; de rauwe schoonheid van flora en fauna is op unieke wijze in beeld gebracht. ''De muziek wordt live gespeeld, dat versterkt de beelden nòg meer", aldus programmeur Manon van Gaal. De film duurt 90 minuten Op het swingplein worden extra stoelen geplaatst. De totale capaciteit is beperkt tot negenhonderd zitplaatsen. Ook regisseur Ruben Smit komt naar Eibergen en vertelt hoe de film tot stand is gekomen en wat de crew allemaal heeft meegemaakt.

Voorverkoop donateurs
Zaterdag 13 april start er een speciale online voorverkoop voor de donateurs. Als er tickets over zijn is er maandag 15 april nog een vrije voorverkoop. Een ticket kost in de voorverkoop 27,50 euro (inclusief alle bijkomende kosten). Uitgebreide informatie over het programma en ticketverkoop is te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl.