Johan Eggink, Petra en Martin Leussink, Arend Ligtenberg en Alain Schepers de Aubisque. Diana Eggink ontbreekt op de foto. Foto: PR.
Johan Eggink, Petra en Martin Leussink, Arend Ligtenberg en Alain Schepers de Aubisque. Diana Eggink ontbreekt op de foto. Foto: PR. Foto:

Statiegeldactie voor Kanjers voor Kanjers

RUURLO – Het lijkt zo vanzelfsprekend. Lekker bewegen, lekker kunnen sporten. Voor veel kinderen in de Achterhoek is dat helemaal niet zo gewoon. Zij hebben onvoldoende financiën of kunnen door lichamelijke beperkingen niet sporten. De Tristan Hoffman Challenge, een regionaal initiatief van Kanjers voor Kanjers, zamelt geld in voor deze kinderen. De Challenge beleeft dit jaar zijn tiende editie.

Door Jan Hendriksen

Zes Ruurloërs nemen op 28 juni deel aan deze Tristan Hoffman Challenge, vernoemd naar oud-profwielrenner Tristan Hoffman. De in Groenlo woonachtige sportman is tegenwoordig ploegleider van Merida/Bahrein, één van de topploegen in het wielerpeloton. Elk jaar bestaat 'zijn' challenge uit het bedwingen van een berg. Dat kan wandelend, hardlopend of op de fiets. Op 28 juni beklimmen de Ruurloërs Johan en Diana Eggink, Petra en Martin Leussink, Arend Ligtenberg en Alain Schepers de Aubisque, de beroemde berg uit de Tour de France. Dit doen ze samen met 170 andere sportievelingen uit de Achterhoek. Al deze sporters brengen met uiteenlopende acties zoveel mogelijk geld bijeen.

In samenwerking met Coop Ruurlo kan men het statiegeld doneren voor het Ruurlose zestal. Het totale bedrag wordt door Coop verdubbeld. De opbrengst komt in z'n geheel en rechtstreeks ten goede aan de kinderen. "Dat is het mooie van zo'n regionaal initiatief. Je ziet in je eigen omgeving wat er met je gift gebeurt", aldus Petra Leussink. Overbodig te vermelden dat alle reis-, verblijf- en trainingskosten door de deelnemers zelf betaald worden. "Help de Achterhoekse kinderen te bewegen. Doneer de statiegeld bonnetje bij de Coop Ruurlo en krijg hetzelfde goede gevoel als dat men de kinderen bezorgt", aldus Petra.