Boh Foi Toch. Foto: PR
Boh Foi Toch. Foto: PR Foto:

Brooksfeest met Boh Foi Toch, Høken met de Heinoos en HIK

RUURLO – Het jaarlijks terugkerende buurtfeest onder het motto 'Zoepen of Verzoepen' wordt georganiseerd door de jubilerende Buurtvereniging Het Broek en Omstreken en vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 april in de feesttent bij boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk in Ruurlo. De buurtvereniging viert dit jaar haar zestig jarig bestaan. Zaterdag is de aftrap gemaakt van de opbouwweek en maandag is de grote feesttent geplaatst. Samen met vele vrijwilligers zorgt de organisatie er deze week voor dat alles in gereedheid wordt gebracht voor het feestweekend.

De zaterdagmiddag staat zoals gebruikelijk in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden en hiermee gaat het jaarlijkse buurtfeest van start. Het Brooksfeest wordt om 13.30 uur officieel geopend en aansluitend zal het Koningspaar van 2018 de eerste schoten lossen op de vogels. Vervolgens zullen de buurtgenoten onderling uitmaken wie het komende jaar als Koningspaar van 't Ruurlose Broek door het leven zal gaan. Basisschoolkinderen vanaf groep vijf die mee doen met het jeugdschieten bepalen wie de Jeugdprins(es) wordt. Voor de kinderen van alle leeftijden wordt de kindermiddag georganiseerd met leuke activiteiten, zoals het maken van een schilderij, een springkussen en schminken. Daarnaast is er een ballonnenclown aanwezig. Als het nieuwe Koningspaar en de Jeugdprins(es) bekend zijn worden zij feestelijk ingehuldigd in de tent.
Een avondje 'olderwets høken vult de zaterdagavond 13 april in de feesttent bij 'De Weustemoat'. Na het stoppen van Normaal hebben De Heinoos de Normaal-fakkel overgenomen. Normaal-klassiekers aangevuld met eigen nummers uit hun achttienjarige carrière zorgen voor een avond høken. Zondagmiddag 14 april is Boh Foi Toch vanaf 14.30 uur aanwezig zijn op het Brooksfeest. De organisatie is verheugd dat deze geliefde band ook in het jaar van het zestigjarig bestaan van de buurtvereniging van de partij is. Boh Foi Toch begint een half uur eerder dan op de kaartjes vermeld staat: om 14.30 uur.
Na het optreden van Boh Foi Toch sluit de band HIK uit Hummelo het Brooksfeest afsluiten met een afwisseling van feestmuziek, Nederlandstalige meezingers, rock 'n roll en dialectnummers. Daarnaast heeft HIK ook enkele eigen singles.

Voorzitter Erwin Sprukkelhorst spreekt namens het bestuur ook alvast een woord van dank uit aan alle vrijwilligers die vooraf, tijdens en na het feest komen helpen. "En als de weergoden ons ook goed gezind zijn, maakt dat het feest helemaal compleet", aldus de voorzitter. Kaarten voor het Brooksfeest zijn tot en met vrijdag 12 april verkrijgbaar bij Everwennink in Ruurlo. Weekendkaarten zijn te koop voor 22,50 euro per stuk en dagkaarten zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro per stuk (aan de kassa vijftien euro). Kaarten zijn ook snel én eenvoudig online verkrijgbaar via www.brooksfeest.nl.