De Dobbelsteen dringend op zoek naar vrijwilligers

RUURLO – Op de kinderkleding- en speelgoedbeurs van speel-o-theek De Dobbelsteen was het traditioneel weer gezellig druk. Veel vaste klanten keken al lang van te voren uit naar deze beurs, waar voor weinig geld goede gebruikte kinderkleding te koop is. De beurs is dan ook niet meer weg te denken uit Ruurlo.

De vrijwilligers van speel-o-theek De Dobbelsteen organiseren deze beurs, maar helaas is er sprake van een terugloop van het vrijwilligersaantal. De beurs stond daarom deze keer in het teken van het werven van nieuwe vrijwilligers, want: geen vrijwilligers, geen speel-o-theek, geen beurs. Op dit moment komen de openingstijden van de speel-o-theek in gevaar door onvoldoende bezetting en De Dobbelsteen doet dan ook een dringende oproep voor nieuwe vrijwilligers.
Een vrijwilliger draait eens per twee weken een dienst: dinsdag 18.30-20.00, donderdag 15.30-16.30 of vrijdagochtend 8.30-10.00 uur. Er staan altijd twee vrijwilligers, die diverse taken hebben, zoals het controleren van het speelgoed dat wordt teruggebracht en het registeren in de computer van speelgoed dat wordt uitgeleend. Daarnaast helpen de vrijwilligers bij de twee kinderbeurzen en de damesbeurs die jaarlijks worden georganiseerd. Ook is er elk jaar een gezellige gezamenlijke activiteit voor vrijwilligers.

De Dobbelsteen is op zoek naar gemotiveerde mensen die wat tijd over hebben om in een leuk team aan de slag te gaan. Van tiener tot gepensioneerde: de vacature van vrijwilliger staat voor allen open. Meer informatie is te vinden op de website van de speel-o-theek www.sotdedobbelsteen.nl. Mailen kan ook naar info@sotdedobbelsteen.nl.

Met nieuwe aanwas van vrijwilligers blijft Ruurlo verzekerd van een speel-o-theek én van de beurzen. De eerstvolgende kinderkleding- en speelgoedbeurs staat gepland voor 20 en 21 september. De dames- en tienerbeurs is op 8 en 9 november weer aan de beurt.