Gospel Drive. Foto: Kyra Broshuis
Gospel Drive. Foto: Kyra Broshuis

Gospelkoor Gospel Drive staat open voor leden én optredens

GELSELAAR - Het in 2016 opgerichte gospelkoor Gospel Drive is uitgegroeid tot een gezellig en enthousiast koor, zo blijkt tijdens een repetitieavond in de muziekstudio van Landgoed Hilhorst. Onder de deskundige leiding van dirigente Nardi Strijbos-Hilhorst zingt het koor gospels, maar ook nummers uit Soldaat van Oranje en een lied van Claudia de Breij.

Door Kyra Broshuis

"We houden inderdaad van die afwisseling", vertellen Hilda Brummelhuis en Rieneke Hilhorst. "Onze leden zijn ook heel divers. De jongste is 16 en de oudste 66. Op dit moment zijn er alleen vrouwen maar mannen zijn ook zeer welkom. Of het een voorwaarde is om christelijk te zijn? Hoeft niet; als je van gospels houdt én van van zingen dan zit je hier op de juiste plek. We willen door middel van de liederen het evangelie zoveel mogelijk uitdragen. We zingen veel Engelstalig maar voegen ook af en toe een Nederlands nummer toe aan ons repertoire."

Swingend
Het gospelkoor is niet te vergelijken met een kerkkoor van vroeger, al wordt dat soms nog wel eens gedacht. "Bij sommige mensen heerst nog het beeld dat het oubollig is maar dat is het absoluut niet. We zijn een heel swingend koor en we willen met die gospels juist vrolijkheid uitstralen, dat horen we gelukkig ook terug van onze toeschouwers. Gospel betekent dan ook 'goed nieuws' of 'blijde boodschap'. Steeds meer mensen zien dat gospel draait om zingen en gezelligheid. Kijk maar eens op de Zwarte Cross; daar wordt de Gospel Church altijd druk bezocht", vertelt Brummelhuis.

Uit de hele regio
Gospel Drive staat open voor nieuwe leden uit de hele regio. Op dit moment heeft het koor leden uit Groenlo, Ruurlo, Borculo, Noordijk, Geesteren en Gelselaar. "Er wordt volop gecarpoold en het is elke woensdagavond een gezellige drukte hier. We repeteren van 20:00 tot 21:30 uur en we worden begeleid op piano door Eelco Schuijl. Bij nieuwe leden wordt er altijd gekeken waar de nieuwe stem het beste past in het koor. We hebben geluk dat onze dirigente universitair geschoold is en dus precies weet hoe je het koor moet opbouwen. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens vrijblijvend te kijken en/of mee te zingen tijdens een repetitieavond", zo zegt Hilhorst.

Heb je interesse en wil je het koor graag een keer zien en horen optreden? Op 4 mei begeleidt Gospel Drive de bijeenkomst in de Hervormde Kerk in Borculo aansluitend aan de Dodenherdenking en de Stille Tocht die daaraan vooraf gaat met verschillende liederen. De organisatie is in handen van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen Borculo.


www.gospeldrive.nl