De fractieleiders in de Berkellandse raad, van links af Gerard Hilhorst (CDA), Bennie Morsink (OBL), Betsy Wormgoor (PvdA), Wim Klein Willink (VVD), Han Boer (D'66) en Leo Morren (GL).  Foto: Rob Weeber
De fractieleiders in de Berkellandse raad, van links af Gerard Hilhorst (CDA), Bennie Morsink (OBL), Betsy Wormgoor (PvdA), Wim Klein Willink (VVD), Han Boer (D'66) en Leo Morren (GL).  Foto: Rob Weeber Foto:

Fractievoorzitters raad komen belofte na

Verantwoordings-debat een jaar na de verkiezingen

Door Rob Weeber

BELTRUM - Rietmolen was vorig jaar de plek waar de lijsttrekkers voor de verkiezingen hun visie deelden met betrekking tot de toekomstige leefbaarheid van de zeven kleinen kernen die Berkelland rijk is. Gezamenlijk werd toen een zogenaamde koersbrief geformuleerd waarin de belangrijkste toezeggingen werden opgenomen. Tevens werd afgesproken dat een jaar later een vervolgdebat zou plaatsvinden om de nieuwe stand van zaken te toetsen. Afgelopen donderdagavond was die bijeenkomst in Beltrum. Buiten Gemeentebelangen Berkelland waren alle fractieleiders van de raad aanwezig. Het verloop van de avond bestond uit een verantwoordingsdebat gekoppeld aan snelle besluitvorming. Althans, dat was waar avondvoorzitter Roel Beunk op aanstuurde.

Alleen Gemeente-Belangen ontbreekt

Begrijpelijk vanuit het standpunt van de (niet) aanwezige bewoners. Onderliggende vraagtekens werden niet zozeer bij de politieke wil van de politici gezet, als wel bij de snelheid van handelen. Het debat draaide om drie thema's: wonen, in de kern en in het buitengebied, gemeentelijke lasten voor de kleine kernen en mobiele bereikbaarheid van het buitengebied.


Lees verder op pagina 8