Ernst de Corte (voorgrond) en Guus Westdorp. Foto: PR
Ernst de Corte (voorgrond) en Guus Westdorp. Foto: PR Foto:

Ernst de Corte brengt ode aan vader Jules in 'Lied van mijn vader'

RUURLO - Het concert dat de KunstKring Ruurlo op zondag 14 april in samenwerking met de afdelingen Ruurlo en Borculo-Haarlo van de Vereniging De Zonnebloem organiseert, is 'Lied van mijn vader'. In dit programma bouwt Ernst de Corte een monument voor zijn vader Jules, de blinde pianist die zichzelf onsterfelijk maakte met zijn lied 'Ik zou wel eens willen weten'. Samen met pianist Guus Westdorp heeft zoon Ernst een groot aantal van de meer dan 3000 liedjes die vader Jules componeerde verzameld en bewerkt. De ode die hij daarmee aan zijn vader brengt vindt plaats in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5 en begint om 14.30 uur.

Jules de Corte (1924-1996) schreef vaak liedjes met een boodschap, die ook in deze tijd nog gelden. Liedjes met vragen die ook nu nog worden gesteld. Tijdloze liedjes dus. Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema's, die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. 'Het leven is bezig onleefbaar te worden' schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor.
Uitgangspunt is dat het concert laagdrempelig is, zowel wat betreft het programma, als de toegangsprijs.
Toegangskaarten à acht euro zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop, bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57, bij Everwennink t/o de Coöp in Ruurlo, via Gerrit Sprokkereef, 0545 273469 of aan de kassa op 14 april.


www.kunstkringruurlo.nl