Marcel Borkus en de moeder van Wim Geurink namen de onderscheiding in ontvangst. Foto: PR
Marcel Borkus en de moeder van Wim Geurink namen de onderscheiding in ontvangst. Foto: PR Foto:

Postume onderscheiden van
De Kringen voor Wim Geurink

RUURLO – Postuum ontving de vorig jaar op 14 oktober overleden Wim Geurink (57) uit Ruurlo zaterdag in Utrecht tijdens een bijeenkomst van Stichting De Kringen een Kringenspeld voor al zijn werkzaamheden en inzet voor de stichting in de Achterhoek. De speld werd in ontvangst genomen door zijn partner Marcel Borkus en de moeder van Wim Geurink. De Kringen is een organisatie waar homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vanaf zestien jaar elkaar kunnen ontmoeten.

Door Jan Hendriksen

Wim Geurink begon in september 1990 met een mannenkring in Ruurlo. In 1993 kwam daar een jongerenkring bij. Bij deze kring was de overleden Ruurloër tot 2001 betrokken. Met de mannenkring is hij in het najaar van 2015 gestopt. Naast zijn lange betrokkenheid bij deze organisatie coördineerde Wim de contacten tussen de verschillende vrouwen- en mannengroepen. Op gezette tijden waren er overlegvergaderingen bij hem thuis. Wim Geurink zette zich in voor de bekendheid van De Kringen door hiervoor publiciteit te maken. Hij schreef en verstuurde persberichten en hield ledenwerfacties. "Wim hield de wacht bij de computer om via het internet te chatten met mannen met problemen en hen hulp aan te bieden. 'Getrouwd en toch een beetje....', was de openingszin van veel advertenties op Bullchat", aldus Walter de Quaasteniet van Stichting De Kringen tijdens de overhandiging van de Kringenspeld aan Marcel Borkus en de aanwezige familieleden. "Daarnaast heeft Wim talloze gesprekken gevoerd, via de chat, de telefoon en bij hem thuis. Hij speelde daarmee een belangrijke rol, met name voor mannen in heterorelaties. Wim nam aanmeldingen in ontvangst en was betrokken bij menig kennismakingsgesprek. Hij organiseerde ook activiteiten, waaronder informatiebijeenkomsten met de GGD. Ook na de opheffing van zijn mannenkring bleef Wim actief betrokken."

Gewaardeerd
Wim was in de Achterhoek een bekend en zeer gewaardeerd persoon met grote, enthousiaste en niet aflatende inzet. Landelijk gezien was Wim een trouwe en graag geziene bezoeker van jaarvergaderingen en Kringenjaardagen. Hij droeg daarmee actief bij aan de organisatieontwikkeling en bevorderde de contacten tussen 'het landelijk' en de regio.