Hoewel de deelname met ruim 160 inschrijvers iets achter bleef bij andere jaren was de organisatie zeer content met alle positieve reacties van de atleten. Foto: PR.
Hoewel de deelname met ruim 160 inschrijvers iets achter bleef bij andere jaren was de organisatie zeer content met alle positieve reacties van de atleten. Foto: PR. Foto:

Hardlopers schenken 800 euro aan goede doel

BARCHEM – Het was zondag voor de deelnemers aan de Lochemse Bergloop weer behoorlijk afzien op de heuvels rondom de Lochemse Berg en de Kaleberg, het was warm en pittig. Dat maakte de prestatie van alle deelnemers des te groter.

Hoewel de deelname met ruim 160 inschrijvers iets achter bleef bij andere jaren was de organisatie zeer content met alle positieve reacties van de atleten. "Natuurlijk kunnen we kiezen voor een normale vlakke wegwedstrijd, maar de Lochemse Bergloop is juist uniek door het prachtige landschap en zijn beklimmingen. Dat zie je niet veel in de regio. De organisatie is top, de verzorging is uitstekend en de vrijwilligers zijn enthousiast", aldus een Ruurlose deelneemster.

Loop wordt gewaardeerd vanwege beklimmingen

De wedstrijd over vijf kilometer bij de mannen werd gewonnen door Davied Meerstra uit Deventer in een nieuw parcoursrecord van 19.54 minuten Ook bij de vrouwen sneuvelde het parcoursrecord op de vijf kilometer en kwam op naam van Katja Demkes uit Lievelde in 22.46 minuten.

Op de tien kilometer was Koen Vossers uit het Gelderse Hengelo oppermachtig. Meteen na de start sloeg hij een niet te dichten gat op zijn concurrenten en won met een ruime voorsprong in 36.39 minuten. Die tijd was een klein minuutje langzamer dan vorig jaar maar Koen was nog herstellende van een griep en was daardoor nog niet op zijn oude niveau.

Bij de vrouwen was het Lotte Kleijn Winkel uit Winterswijk die zich de glorieuze winnares mocht noemen in een tijd van 47.11 minuten.

Kidsrun
De winnaars van de kidsrun waren: 1500 meter jongens: Ruben Luttikhedde uit Haaksbergen; 1500 meter meisjes: Anna Jansen uit Laren; 2250 meter jongens: Jurre de Jong uit Heelweg; 2250 meter meisjes: Rosalyn Jansen Laren.

Goede doel

Ieder jaar ondersteund de organisatie een goed doel uit de regio. Dit jaar werd gekozen voor de stichting CAVO uit Lochem. Deze stichting stelt zich ten doel, mede door de inzet van vrijwilligers, het welzijn van ouderen, die in een isolement zitten of dreigen te vereenzamen, te bevorderen.

Namens deze stichting werd door de heer en mevrouw Kamminga een cheque van achthonderd euro in ontvangst genomen.