Jos van Ravenzwaaij heeft als doel nostalgie en ambacht te laten zien en proeven..Foto: Jan Hendriksen
Jos van Ravenzwaaij heeft als doel nostalgie en ambacht te laten zien en proeven..Foto: Jan Hendriksen Foto:

'Nostalgie en ambacht laten zien en proeven'

Doetinchemer opent 'Ons Dingetje' in Ruurlo

RUURLO – "De warme positieve reacties en de nu al ongekende belangstelling in de afgelopen dagen in de eerste openingsweek." Het doet Jos van Ravenzwaaij zichtbaar goed als we kennismaken met de ondernemer. Vorige week opende de Doetinchemer (56) zijn nieuwe sfeervolle winkel aan de Dorpsstraat 78 in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

"Nostalgie en ambacht laten zien en proeven. Mooi vertaald, prachtig oud met nieuw, kleine meubels, kleding, sieraden, decoraties, kleine cadeautjes voor in en om het huis en hebbedingen voor hem en haar dit gecombineerd met lekker versgebakken brood begeleid met heerlijk beleg en smaakmakers die passen bij deze tijd in een ongedwongen sfeer. Dat is mijn doelstelling met 'Ons Dingetje", zo verklaart Van Ravenzwaaij die in het verleden samen met zijn vrouw in Duitsland een hotel runde en ook onder meer chef-kok van beroep is. "Het gevoel over dit pand was direct goed toen ik voor het eerst kennismaakte", zo omschrijft Jos van Ravenzwaaij de keus van het pand in het centrum van Ruurlo voor zijn nieuwe uitdaging. "De ligging is perfect. Volop in de zon met talloze jonge ondernemers om mij heen. En dat alles voelde direct goed. Ook het ontvangst was hartelijk en warm. De rust en de gemoedelijkheid die de mensen hier uitstralen. Dat bevalt me na amper een week meer dan prima." Het assortiment van 'Ons Dingetje' bestaat naast kleine meubels, kleding, sieraden, decoraties en kleine cadeautjes en hebbedingetjes ook uit enkele eerlijke Fair trade producten.

Lunchkaart
De lunchkaart laat een uitgebreide keuze aan koffie, thee, scones begeleid met smaakmakers, koeken, appeltaart, maaltijdsalades en zoveel meer zien. "Ik betrek de basis van het brood van Bakkerij Besselink uit Wichmond die tot enkele jaren geleden een vestiging in Ruurlo had. Ook het ambachtelijk boerenijs is afkomstig uit de regio. Dat komt van IJsboerderij 't Dommerholt uit Borculo", aldus de enthousiaste ondernemer.

Genieten
Van Ravenzwaaij laat ook weten dat hij inmiddels al kennis heeft gemaakt met de Ruurlose Ondernemers Vereniging. "Die heeft mij laten weten dat de More Express doorrijdt tot aan het MAG museum. Kortom: het gevoel is super fijn. Met 'Ons dingetje' gaan we iets moois maken in Ruurlo. Eenieder is meer dan welkom om te komen genieten." 'Ons Dingetje' is van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Bij mooi weer en in het hoogseizoen zijn de openingstijden ruimer.