De Reewildshow laat zien wat er aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was in het jaar 2018. Foto: PR
De Reewildshow laat zien wat er aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was in het jaar 2018. Foto: PR Foto:

Reewildshow Achterhoek

RUURLO – Vereniging het Reewild regio Achterhoek organiseert zaterdag 13 en zondag 14 april haar 52ste Reewildshow. Vorig jaar vond deze show voor het eerst plaats bij café-restaurant De Duif aan de Groenloseweg in Ruurlo. Dit jaar is besloten een tweedaagse manifestatie te houden.

Door Jan Hendriksen

De reewildshow laat zien wat er aan afschot is gepleegd en hoeveel valwild er was in het jaar 2018. De tweedaagse manifestatie is niet alleen interessant voor de reewildbeheerder uit de Achterhoek, maar is een bron van kennis voor iedereen die affiniteit heeft met reeën. Op beide dagen zullen de geweien worden tentoongesteld, maar daarnaast is er een programma met standhouders en een aantal clinics (voor iedereen toegankelijk). De clinics richten zich dit jaar op de noodzaak van geitenafschot en op de mogelijkheden van drones binnen het beheer. Ook een vliegdemonstratie met drones staat op het programma. Tot slot kan er op zaterdagmiddag worden geschoten op kleiduiven bij schietbaan 't Ruurlosebroek. Naast verschillende belangenorganisaties is er een gevarieerd aanbod van natuurschilders, natuurfotografie, jachtbenodigdheden, jachtkleding en streekproducten.

Het programma van de reewildshow is als volgt: zaterdag 13 april: 13.00 tot 17.00 uur: trofeeshow met de mogelijkheid om kleiduiven te schieten. Zondag 14 april: 10.00 uur: opening door jachthoornblazers Koppergreun.; 12.00 uur: clinic: noodzaak van geitenafschot door de J. Wensink (jachtopzichter bij Nationaal Park de Hoge Veluwe); 14.00 uur: clinic: mogelijkheden voor reewildbeheer met drones (met vliegdemonstraties buiten).; 16.00 uur: verloting; 17:00 uur: sluiting.


info@vhr-achterhoek.nl