Jean de Dieu uit Rwanda in Borculo

BORCULO - Woensdag 10 april komt Jean de Dieu uit Rwanda op bezoek in Borculo. Zijn bezoek begint om 19.30 uur met een liturgisch moment in de Joriskerk. Vanaf 19.50 uur is er in de Instuif inloop met koffie en thee, waarna men om 20.00 uur in gesprek gaat met Jean de Dieu. Iedereen is van harte welkom om zelf te kiezen waar en wanneer hij of zij aansluit om te horen over wat Jean de Dieu voor weeskinderen met HIV kan betekenen en hoe zijn organisatie kan worden ondersteund. Een bijzonder onderwerp om in deze 40-dagentijd bij stil te staan.

De diaconie zocht een project van Kerk in Actie om zich langer voor in te zetten en stuitte op het werk van Jean de Dieu uit Rwanda. Jean werkt voor de organisatie Mwana Ukundwa die zich inzet voor weeskinderen in Rwanda. Mwana Ukundwa zoekt opvangfamilies voor deze kinderen, en regelt onderdak en scholing voor kindgezinnen.
Rwanda telt bijna 230.000 weeskinderen. Tijdens de oprichting in 1995 waren kinderen vooral wees door de genocide. Tegenwoordig zijn de meesten wees door aids. Mwana Ukundwa besteedt veel aandacht aan aidsvoorlichting. Jean de Dieu is verantwoordelijk is voor het onderwijsprogramma. Hij bespreekt met de scholen of er problemen zijn met leerlingen door armoede of ziekte en overlegt met de scholen hoe Mwana Ukundwa kan helpen met extra klaslokalen of toiletgebouwen. Veel kinderen die de basisschool hebben afgerond, kunnen een beroepsopleiding volgen in zowel Butare als Kigali. Deze leerlingen, tussen de 12 en 20 jaar oud, leren er naaien, brood bakken of schoenen maken. Zo bouwen zij aan hun eigen toekomst.


www.pgdewijngaard.nl/nieuws/142-kerk-in-actie-bezoek-2019