Veel enthousiasme bij gastvrouwen en -heren voor 'Mathilde'

RUURLO – De oproep om gastvrouw of -heer te worden tijdens de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo' heeft zo'n 30 enthousiaste reacties opgeleverd. De expositie spreekt velen aan en gelukkig willen zij graag helpen om de bezoekers goed te ontvangen.

Zo'n 25 beeldend kunstenaars presenteren van 11 mei tot en met 22 juni schilderijen en beelden waarin Mathilde Willink centraal staat. De expositie wordt gehouden in galerie De Smidse (het pand dat door De Marskramer is verlaten) en in de Dorpskerk. De organisatoren rekenen op enkele duizenden bezoekers. Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden zijn vrijwilligers nodig die het leuk vinden om een goede gastvrouw of -heer te zijn. Er wordt van hen verwacht dat zij ook bereid zijn enkele praktische werkzaamheden, zoals kaartverkoop en het plaatsen van vlaggen en borden te verrichten.

Nieuwe aanmeldingen
De eerste dertig vrijwilligers hebben zich aangemeld. Er zijn nog zo'n vijftien vrijwilligers meer nodig om tot een goed 'dienstrooster' te kunnen komen. Als die extra aanmeldingen komen, is men in principe één keer per week aan de beurt.
De expositie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er wordt gewerkt in twee 'ploegen' van twee personen per locatie, dus ongeveer drie uren per keer.
Wie geïnteresseerd is, vindt op www.vvvruurlo.nl een functieomschrijving en aanmeldingsformulier. Die informatie kan ook worden afgehaald bij het VVV-kantoor op het Kerkplein van Ruurlo. Wie nog vragen heeft, kan het beste even bellen met Wim Slotboom, tel. 06 57 85 72 25.
Op www.mathildeinruurlo.nl staat uitgebreide informatie over de expositie.