De bromfietsen staan klaar in Beltrum. Foto: PR
De bromfietsen staan klaar in Beltrum. Foto: PR Foto:

Bromfietsclub opent seizoen met gratis rit

BELTRUM - Op zondag 14 april staat de openingsrit gepland van de Bromfietsclub Beltrum. De rit is bedoeld voor oldtimer bromfietsen en 50cc motoren die tenminste 25 jaar oud zijn. Het voertuig moet natuurlijk wel aan alle wettelijke eisen voldoen. De start is om 10. 00 uur op de parkeerplaats bij café Dute. Deelname is gratis en aanmelding kan ter plekke. Deelnemers die een kop koffie en een broodje willen, kunnen een halfuur eerder komen, de Bromfietsclub betaalt.

De lengte van de rit is ongeveer 80 kilometer. De route gaat dit jaar weer door het mooie Achterhoekse landschap. Onderweg wordt er nog ergens gepauzeerd. Mocht er iemand met pech onderweg komen te zitten, dan is de bezemwagen altijd in de buurt om hulp te bieden en eventueel de brommer terug naar Beltrum te brengen. Rond 13.00 uur worden de brommers weer terugverwacht in het dorp.

Vorig jaar waren er ongeveer 60 deelnemers, vooral met de merken Kreidler en Zündapp. Het merendeel van de brommers is vaak tot in de puntjes gerestaureerd, maar soms is er nog weleens een oude Union of Batavus in de originele lak en voorzien van de nodige hoeveelheid roest te zien. Vaak zijn ze motorisch nog prima in orde. Al ruim voor de start worden de brommers in rijen opgesteld zodat de liefhebber alles goed kan bekijken. Er is volgens de organisatie weer een opgaande lijn in de belangstelling voor de oude brommers en zeker bij goed weer worden veel deelnemers verwacht uit alle delen van het land.

De bromfietsen staan klaar in Beltrum. Foto: PR