Renee Nijland kwalificeerde zich voor het ONK Poker, net als winnaar Danny Nijland (links). Foto: PR
Renee Nijland kwalificeerde zich voor het ONK Poker, net als winnaar Danny Nijland (links). Foto: PR Foto:

Danny Nijland is Pokerkampioen van Borculo

BORCULO - Op zaterdag 16 maart werd het Pokerkampioenschap van Borculo georganiseerd in Café de Hoeksteen. Vanaf 19.00 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 19.30 uur de toernooiklok gestart worden!

In totaal speelden er 73 pokerliefhebbers uit Borculo en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel.

Na ongeveer 5,5 uur kaarten was het Danny Nijland die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Borculo mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2019 op 6 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Renee Nijland. Zij kwalificeert zich samen met Han Dieperink (derde) en Marian van den Heuvel (vierde) voor de halve finales in juni.