Belangrijke rol voor ondernemers en horeca bij creëren van reuring

Vervolg van voorpagina

BORCULO - Maak Borculo aangenaam om te verpozen, te verblijven. Ook ondernemers in en buiten de horeca hebben een belangrijke rol daarin. De horeca moet voor iedere leeftijdsgroep wat bieden, zich eventueel concentreren in een bepaald deel van het centrum en mensen vasthouden. Nog even een drankje op een van de terrassen na lekker te hebben gewinkeld, al dan niet aan het water, moet haast een vanzelfsprekendheid worden. Reuring in de stad trekt mensen aan, ook van omliggendE plaatsen. De horeca moet hierop inspelen, de gang naar Borculo moet vanzelfsprekend worden.

Ook de winkeliers hebben baat bij samenwerking en reuring. Er liggen mooie plannen om het centrum sfeervoller te maken, bijvoorbeeld door 's avonds beeldbepalende gevels met licht te kleuren en de glas in lood ramen van de Joriskerk van binnenuit te verlichten. Verder willen de winkeliers twee keer per jaar een bewaarmagazine uitgeven met daarin allerhande informatie. Toeristische wetenswaardigheden en informatie over de winkelier en zijn producten moeten daarin centraal staan. Bestrating, parkeren en rijrichtingen behoren ook tot de aandachtspunten voor het centrum, evenals de toegang tot de stad. Plannen daarvoor behelzen onder meer groen, meer natuurlijke elementen en betere bebording. Gaten in het stadsbeeld moeten worden opgevuld en karakteristieke gevels moeten behouden blijven. Kortom, ideeën genoeg. De zet is nu aan de politiek.


Sander Siebelink de nieuwe assistent-trainer bij v.v. Reünie

Vervolg van de voorpagina

BORCULO - Sander Siebelink is docent op de HAN ALO in Nijmegen en bij Reünie wekelijks op de velden te zien bij de jongste jeugd. Als lid van de voetbaltechnische commissie kent hij de club intern erg goed. Sander is daarnaast de praktijk- en stagebegeleider van allee scholieren die een stage bij de club lopen. Met Peter en Sander is de technische staf van heren 1 compleet. Reünie is zeer content met beide heren en wenst Peter en Sander veel succes.


Handwerkcafé

RUURLO - Het volgende Handwerkcafé in 't Dorpshuis Ruurlo is op vrijdag 25 januari. Er wordt gehandwerkt in de bibliotheek (Dorpsstraat 74) van 10.00 tot 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gezellig praatje kun je breien, haken of borduren. Wie wil leren breien, haken of borduren, kan ook terecht: er is hulp en begeleiding. Thuis al ergens aan begonnen? Dan kun je dat meenemen en er gezamenlijk verder aan werken. Het is aan te bevelen om zelf katoen en garen mee te nemen en ook de naalden die je wilt gebruiken.


06-13917062
www.dorpshuisruurlo.nl