Albert Vasse kampioen snelschaken van 't Stokpaard

RUURLO – Albert Vasse heeft het jaarlijkse snelschaaktoernooi van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard gewonnen. De vijftien aanwezige leden hebben in twaalf ronden – twaalf partijen van vijf minuten – tot diep in de avond gestreden om het snelschaakkampioenschap.

Snelschaken is een vorm van schaken waarbij beide spelers een beperkte bedenktijd hebben, in dit geval slechts vijf minuten. Albert Vasse verzamelde in deze marathon de meeste punten (elf uit twaalf partijen), gevolgd door Guido Baggen die negen punten behaalde. Maurits van Uhm werd derde en André Eisink vierde, beiden met acht punten.

De winnaar van dit kampioenschap wordt jaarlijks bijgeschreven op de Lou Banda- Trofee, de wisselprijs die aan dit toernooi sinds 2012 is verbonden en die is gemaakt en vervolgens aan de club geschonken door wijlen Lou Banda, oud lid van 't Stokpaard. Inmiddels is de onderlinge competitie weer hervat met nauwelijks opvallende uitslagen: Vasse-Gieteling 1-0, Beltman-Plokker 0-1, Peters-Geertsma 0-1, Buiten-Westerveld 0-1, Baggen-Seleski 0-1, Wolthekker-Avé 0-1 en Eisink-J.Schutte 0-1.