Tornax: drie punten uit twee duels

RUURLO – Voor het eerste mannenteam van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax stonden vorige week twee doordeweekse duels op het menu. Eerst speelde men woensdag een thuiswedstrijd tegen Livo H3. De dag daarna een uitwedstrijd tegen Aetos H3.

Tegen Livo begon Tornax niet sterk. Te weinig durf en veel fouten. Gelukkig maakte de tegenstander nog meer fouten waardoor de eerste set binnengehaald werd. De tweede en derde set liet een beter Livo zien en mede dankzij een aantal geweldige serve series gingen deze sets naar Livo. De vierde set werd er een van vechten en geluk. Geluk in dit geval voor Tornax, waarna de vijfde set toch weer naar Livo ging. De wedstrijd tegen Aetos werden, wegens afwezigheid van twee spelers, Kelvin Bosch en Ruben Taken van stal gehaald. Beide jongens speelden niet onverdienstelijk. Helaas werd de wedstrijd met 3-1 verloren. Een goede serve-druk van Aetos en slordig spel van Tornax zorgden voor een 2-0 achterstand, waarna Tornax met een andere serve strategie toch nog de derde set binnensleepte. De vierde set was daarna weer voor Aetos. Helaas net een maatje te groot. Op naar de volgende wedstrijd: dan spelen de mannen op 26 januari om 16.00 uur in sporthal 't Rikkenhage tegen BVC H2 uit Barchem.

Tornax Dames 1 pakt volle winst in Lichtenvoorde
Het eerste vrouwenteam van Tornax begon het duel zaterdag tegen Longa uit Lichtenvoorde goed aan de eerste set. Vol enthousiasme, goede serves en passes werden de punten binnengehaald. De dames kwamen al gauw op een voorsprong en wonnen de eerste set met 25-9. In de tweede set werd het spel doorgezet. Door wat persoonlijke pass fouten werd de tweede set gewonnen met 25-17. In de derde set nam Longa meer risico met de serve en aanval. Het ging gelijk op, toch kon Tornax doorzetten en werd de derde set gewonnen met 25-18. In de vierde set bleef Longa risico nemen en keek Tornax tegen een 6-3 achterstand. Door rustig te blijven werd de achterstand ingehaald en werd de laatste set gewonnen met 25-16. De dames hebben vijf punten meegenomen naar Ruurlo. De volgende thuiswedstrijd in sporthal 't Rikkenhage tegen Pajodos vindt 26 januari plaats: aanvang 14.00 uur.