Wedstrijdseizoen Acrogym RGV Ruurlo van start

RUURLO – De officiële start van het nieuwe acrogym seizoen voor de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV was afgelopen zaterdag. Deze plaatsingswedstrijd van het D/E-niveau vond plaats in Dinxperlo. Hieraan deden in totaal zes teams mee van RGV Ruurlo.

De dag startte met een wedstrijd waarin twee teams meededen in het E-Instap niveau. Als eerste kwamen Lianne Weenk en Lieke Harkink de vloer op. Dit was de eerste officiële wedstrijd voor deze meiden wat het natuurlijk extra spannend maakte. De oefening verliep niet perfect, maar ze hebben zich staande gehouden en zijn geëindigd op een mooie vierde plaats. Het tweede E-Instap team dat de vloer mocht betreden bestond uit Yun-Ya Veerman en Norah Lusink. Deze twee meiden hebben een mooie strakke oefening laten zien, wat beloond werd met een bronzen medaille! Het laatste team van de ochtendwedstrijd bestond uit Janne Bleumink en Gwen Koers. Zij namen deel in de categorie E-Jeugd. De concurrentie in dit niveau was erg groot, maar ondanks dat hebben ze een nette oefening laten zien en eindigde zij op de achtste plaats.

In de middag waren de meiden uit het D-niveau aan de beurt. Als eerste mochten Iris te Kiefte en Yara Lindenschot hun oefening laten zien. Met een paar kleine foutjes eindigden ze op een vierde plaats. Toen was het de beurt aan Britt Wentink, Juliet Engelberts en Larissa Buitenhuis. Zij lieten een goede oefening zien in het sterke deelnemersveld en eindigden op een vijfde plaats. Als laatste van RGV Ruurlo kwamen Yulia van Loon, Mirte Kreunen en Alysia Buitenhuis in actie. Helaas verliep de oefening niet helemaal goed, waardoor ze een aantal eisen in hun oefening gemist hadden. Hierdoor zijn ze op een zesde plaats geëindigd.