Druk en succesvol weekeinde Berkellandse klootschieters

RUURLO – Het was afgelopen weekeinde een druk weekend voor diverse klootschieters (m/v) uit Berkelland. Zaterdag stond de tweede Champions Tourwedstrijd straat in Fort (Drenthe) op het programma en zondag de vijfde landelijke straatwedstrijd in het eveneens Drentse Vledder.

De tweede wedstrijddag van de Champions Tour verliep succesvol. Op het natte parcours in Fort werd tijdens twee omlopen van duizend meter bepaald wie de beste was en met de meeste punten op huis aanging. Inzet dit jaar is afvaardiging naar het internationale toernooi in de Duitse deelstaat Sleeswijk Holstein ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de VSHB. Bij de mannen zijn een tweetal klootschieters uit Berkelland vertegenwoordigd. Michael Roerdink van KV Eibergen en Patrick Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo. Michael Roerdink had zich helaas afgemeld zodat alleen Patrick Zieverink de eer hoog moest houden. Dat deed hij met verve. Was hij in de eerste omloop nog zesde met acht schoten en 74 meter. In de tweede omloop ging hij helemaal los. Met een fabelachtig tweede schot van ongeveer 250 meter nam hij voorsprong op de concurrenten en gaf deze niet meer uit handen. Met een prachtige score van zeven schoten en 75 meter liet deze tweedejaars senior alle mannen achter zich. In het tussenklassement staat Patrick Zieverink op een tweede plaats. Op 23 februari staan omloop vijf en zes geland en zal de winnaar bekend worden uit de nog zes kanshebbers op de eindoverwinning.

Meisjes
Suzan Zieverink van 't Broek was redelijk op dreef bij de meisjes. Zij behaalde in de eerste omloop een vierde plaats met twaalf schoten en drie meter en wist de tweede wedstrijd als tweede af te sluiten met elf schoten en veertig meter. De derde en laatste wedstrijddag is op 23 februari in het Twentse Overdinkel. Suzan Zieverink staat in het tussenklassement tweede.

Landelijke Straatwedstrijd
Zondag waren de omstandigheden door de regen en wind tijdens de Landelijke Straatwedstrijd in Vledder zwaar. Dit deerde KV Zwolle niet want zij waren goed op stoom. Met 58 schoten en een tweede plaats gingen de mannen uit Zwolle weer op huis aan. De mannen van 't Broek uit Ruurlo bezetten ondanks een matige start met 64 schoten de zevende plaats in het dagklassement. Met hetzelfde aantal schoten als 't Broek bezetten de mannen van Respelhoek uit Geesteren de negende plaats. KV Klein Dochteren uit Lochem deed het met 65 schoten en een elfde plaats matig. In het tussenklassement staat Zwolle vierde, 't Broek zevende, Respelhoek negende en Klein Dochteren elfde.