In gesprek met de ondernemers van De Melkbus. Foto: Rob Stevens
In gesprek met de ondernemers van De Melkbus. Foto: Rob Stevens

Serious Request op bezoek in Eibergen

Vervolg van de voorpagina

EIBERGEN - Donderdagmorgen verwelkomden de midwinterhoornblazers uit Eibergen in alle vroegte de radio-dj's Mark en Rámon, die in het kader van Serious Request van Hengelo naar Utrecht lopen.

Gerrit Keuper van de midwinterhoorngroep nodigt Mark en Ramon uit voor een ontbijt binnen. Dat verzoek moet helaas afgeslagen worden. Binnen kan geen live verslag worden gedaan vanwege een slechte ontvangst en hun tijdschema is krap. Serious Request is natuurlijk vooral een live tv- en radiospektakel. Daarom wordt maar voor de deur van de WEMA verslag gedaan en registreert een naar binnen gerichte microfoon de klopgeluiden van iemand die een midwinterhoorn uitholt.
Gerrit Keuper vertelt de dj's hoe de midwinterhoorngroep Eibergen Serious Request ondersteunt. Gerrit: "Binnen kunnen mensen ontbijten, tegen betaling. De midwinterhoorngroep Eibergen is de komende weken in Eibergen beschikbaar voor gastoptredens, uiteraard tegen betaling. En op onze website is een 'Blaas me niet wakker register' te vinden. Als je nou niet van de zoete klanken van de midwinterhoorn houdt, garanderen we dat we niét voor je huis komen blazen. Zondag 23 december is onze bekende midwinterhoornwandeling waar vorig jaar achthonderd wandelaars aan deel namen. Voor elke deelnemer doneren we een euro. We denken zo minimaal 2500 euro op te halen voor Lifeline."

Het epicentrum van de actie Serious Request met de nieuwe naam Lifeline is in dit jubileumjaar weer in Utrecht - de plek waar het ooit allemaal begon. Het bekende Glazen Huis komt niet terug. De concertzaal Tivoli is het coördinatiecentrum voor Serious Request nieuwe stijl. Zes radio-dj's van NPO 3FM wandelen vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar Utrecht en hebben tussendoor allerlei uitdagingen en evenementen die geld moeten opleveren voor het Rode Kruis. Platen aanvragen, tegen betaling, kan ook nog steeds. De dj's Mark en Rámon, die Eibergen aandoen, begonnen hun tocht in Hengelo en lopen elke dag richting het 3FM SR18 hoofdkwartier in Utrecht. Daar komen de zes dj's maandag 24 december vanuit hun verschillende startpunten in het land dan gezamenlijk aan. NPO 3FM hoopt zo niet alleen op nieuwe glans voor de kerstactie, maar ook op nieuwe luisteraars.

Op de Brink waren ongeveer honderd mensen aanwezig. Foto: Rob Stevens
De dj's onderweg in Eibergen. Foto: Rob Stevens
Bij de Melkbus. Foto: Rob Stevens