Dj's Rámon en Mark voor de WEMA. Foto: Rob Stevens
Dj's Rámon en Mark voor de WEMA. Foto: Rob Stevens Foto:

Serious Request bezoekt Eibergen

EIBERGEN - Donderdagmorgen klinken op de grens van Eibergen al heel vroeg in de ochtend de klanken van midwinterhoorns. De midwinterhoornblazers uit Eibergen verwelkomen zo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, twee radio-dj's van NPO 3FM. Zij lopen die dag van Haaksbergen naar Groenlo om geld op te halen voor het Rode Kruis. In het kader van Serious Request nieuwe stijl: Lifeline. Om zeven uur wordt het duo ontvangen op de Brink in Eibergen. Voor de WEMA, 's Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier, het onderkomen van de midwinterhoorngroep Eibergen.

Dor Rob Stevens

De eerste blazers verwelkomen op hun tocht al om half vijf in de ochtend Mark en Ramon met de zware tonen van hun horens. Vuurkorven geven wat licht in de duisternis. De dj's luisteren even aandachtig naar de 'Oale Roop' en vervolgen daarna hun weg naar vakantieboerderij Slotman waar even tijd is voor een kop koffie. Op weg naar Eibergen wordt ook het Muldershuis nog aangedaan. En overal klinken onderweg de klanken van de midwinterhoorns.
In Eibergen arriveert het gezelschap om even na zessen bij de WEMA. Een groep van een honderd mensen heeft zich verzameld op de Brink. Voor de WEMA heeft de foodtruck van de Melkbus zich geposteerd waar chocolademelk en smoothies worden uitgedeeld. De opbrengst is voor Serious Request. De beide dj´s doen live verslag van het gebeuren op de Brink.


Lees verder op pagina 15