Frieda van Enk heeft het programmaboekje overhandigd aan een paar trouwe bezoekers. Foto: PR
Frieda van Enk heeft het programmaboekje overhandigd aan een paar trouwe bezoekers. Foto: PR

Sfeervolle kerstmiddag sluit jaar voor Zonnebloem af

EIBERGEN - Op zondagmiddag 16 december sloot De Zonnebloem afdeling Eibergen haar activiteitenprogramma af met een gezellige Kerstmiddag. Het gemengde koor Aladna uit Aalten zong kerstliedjes in vier talen, waaronder het Achterhoeks dialect. Iedereen kon gezellig meezingen, want de tekst was te lezen op een groot scherm. Na bijna ieder lied werd er een gedicht voorgedragen in het Nederlands of in het dialect. De teksten waren soms ontroerend en soms ook grappig. Junko Steenbergen maakte mooie foto's.

Na het gezelligheidskoor Aladna presenteerde voorzitter Frieda van Enk het vijfde programmaboekje. De eerste exemplaren werden uitgereikt aan een paar trouwe Zonnebloem gasten, de dames Kemink, Mellink en Esselink, die dit jaar op de voorpagina prijken. In het programma activiteitenboekje staan ook voor 2019 weer verschillende mooie activiteiten. 2019 is een kroonjaar, want op 17 januari bestaat De Nationale Zonnebloem 70 jaar.
Op zaterdag 26 januari komt bakker Stroet uut Nee vertellen over zijn werk en natuurlijk mogen de gasten ook 'preuv'n'. Woensdag 6 maart is er de mogelijkheid om samen met Heleen en Antje een 'broche' te maken. Gezellig samen luisteren naar het koor 'Schouder aan schouder' kan op op zaterdag 13 april. Vervolgens is er nog een bingomiddag, een high tea, het zangduo Time2sing, een spelletjesmiddag en een bezoek aan museum De Scheper. Aan het einde van het jaar worden er kerststukjes gemaakt en als afsluiting van het jaar is er op 14 december opnieuw de Kerstmiddag.
Zover is het echter nog niet. De Kerstmiddag van 2018 werd afgesloten met een heerlijk warm en koud buffet van de firma Boenders. Als verrassing bracht Gerwin Starink voor iedereen een stamppot maaltijd mee om thuis uit te proberen.

Het programma van de De Zonnebloem is ook volgend jaar goed gevuld. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door heel veel enthousiaste vrijwilligers. Wie interesse of vragen heeft, kan mailen naar zonnebloemeibergen@live.nl, of bellen met 0545-477815 of 06-11924842 of een kijkje nemen op de facebookpagina.


www.facebook.com/dezonnebloemeibergen