Marije Morsink. Foto: PR
Marije Morsink. Foto: PR

Marije Morsink debuteert met 'Gedichten van de Maan'

NEEDE - Marije Morsink (1982) uit Neede debuteert met haar gedichtenbundel 'Gedichten van de Maan'.

Door Rob Weeber

Haar wens tot schrijven dateert al uit de jeugd, maar beperkte zich toen tot wat kleine kinderverhaaltjes met een tekening erbij. Het schrijven is daarna op de achtergrond geraakt, maar sinds enkele jaren heeft ze het weer opgepakt. Resultaat is dat ze begin januari haar eerste gedichtenbundel uitgeeft. Dat wil niet zeggen dat ze een kinderboek uit haar hoofd heeft gezet. Die wens blijft sluimeren.
Marije denkt dat er een diepere betekenis achter zit, maar kan niet verklaren waarom ze juist in de periode rond volle maan op haar best is met schrijven. "Ik werd 's nachts wel eens wakker en begon dan te schrijven. In het begin lette ik er niet op, maar op een gegeven moment besefte ik dat het altijd rond volle maan was als dit gebeurde. Dat gegeven inspireerde mij uiteindelijk tot de titel van de bundel. Het zijn kleine gedichtjes zonder titel. Dat heb ik met opzet gedaan om de gedachte van de lezer niet te sturen. Iedereen mag eruit halen wat voor hem of haar van betekenis is. Het leuke is dat de verschillende reacties die ik van mijn proeflezers heb gekregen inderdaad bij hetzelfde gedicht veelal een eigen kant opgaan. De een put er troost uit, terwijl het de ander gewoon inspireert in een relatie. Het zijn gedichtjes over het leven waarbij je zelf de diepere betekenis mag vinden en invullen. Het schrijven heeft me echt gegrepen en mijn volgende project ligt al bijna klaar. Het wordt deze keer echter geen gedichtenbundel, maar een kinderboek. Dat heb ik ook altijd al willen schrijven."

Een gedicht van Marije:
Het zit hem eigenlijk
Niet in het zeggen
Of de mooie woorden
Op een kaart
Het gaat vooral om die momenten
Die je in je hart bewaart
Waarin je hebt gezien
En vooral ook hebt gevoeld
Dat wat er gebeurt
Is werkelijk zo bedoeld

'Gedichten van de Maan' wordt begin januari uitgegeven door uitgeverij IN-OutBooks (www.in-outbooks.nl) en is te bestellen onder ISBN 978-94-90537-66-1.

De cover van  het boek. Foto: PR