Metershoge lichtobjecten gemaakt door Chinese lichtkunstenaars zijn te zien in Ouwehands Dierenpark. Foto: PR
Metershoge lichtobjecten gemaakt door Chinese lichtkunstenaars zijn te zien in Ouwehands Dierenpark. Foto: PR

Magie van China Light Festival beleven in Ouwehands

RHENEN -Tijdens het magische lichtfestival China Light van 30 november tot en met 6 januari staan er metershoge lichtobjecten, gemaakt door Chinese kunstenaars, in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Ouwehands Dierenpark organiseert het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Een groep Chinese lichtkunstenaars is speciaal naar Ouwehands Dierenpark gekomen om met grote zorgvuldigheid de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij hebben de in China handgemaakte constructies tot imposante 3D-lichtsculpturen getransformeerd waarvan sommige wel acht meter hoog of twintig meter lang zijn. De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door mensen uit de provincie Sichuan. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda's vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven.
Het programma staat tijdens China Light boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat, zoals drakendansers, een traditionele leeuwendans, het beschilderen van Chinees porselein, Chinese muziek, en informatie over Chinese mythische dieren, symboliek en legendes.
In de sprankelende familievoorstelling 'Straal' neemt koning Winter bezoekers mee in zijn bijzondere winterse wereld. Een sprookje waarin hij het laat sneeuwen en meeneemt naar het prachtige laaghangende winterlicht. Alleen blijkt niet iedereen van het winterlicht te houden... Dit muzikale sprookje over licht en donker zit vol humor en verwondering. De wintershow is te zien tijdens het China Light Festival en in alle weekenden van januari.
China Light is in de periode van 30 november tot en met 6 januari van 17.30 uur tot 21.00 uur te bezoeken. Tickets bestellen met korting kan op de website.


www.ouwehand.nl