Sjoerd de Groot op het hoogste treetje van het podium. Foto: PR
Sjoerd de Groot op het hoogste treetje van het podium. Foto: PR Foto:

Gouden medaille voor Sjoerd en Jack van Odival

EIBERGEN - Odival-turners Sjoerd de Groot en Jack Bussink hebben afgelopen zaterdag in Lunteren goud behaald op een wedstrijd van de regio Gelderland. Een knappe prestatie, want de Eibergse turners deden voor het eerst mee aan zo'n wedstrijd. Ook Jordin Wilderink deed voor het eerst mee: hij werd zeer verdienstelijk vierde.

Voor Odival turnden Niek Weerkamp en Sjoerd de Groot in de eerste wedstrijd en Jack Bussink en Jordin Wilderink in de tweede wedstrijd. In de eerste wedstrijd kwam Sjoerd de Groot uit op het niveau 20 Benjamin en Niek Weerkamp op niveau Pupil 18. Sjoerd is dit seizoen voor het eerst bezig met wedstrijdturnen. Sjoerd presteerde op alle zes toestellen goed en op vier daarvan behaalde hij zelfs de eerste plaats. Zijn eindscore van 107.800 punten was goed voor een gouden medaille. Niek, die al wat langer op wedstrijdniveau turnt, behaalde een zesde plaats met 100.450 punten.
In de tweede wedstrijd waren Jack Bussink en Jordin Wilderink aan de beurt. Deze twee Odival-turners komen uit op niveau Instap 20 en deden voor het eerst dit seizoen mee aan wedstrijden. Ze hebben geweldig gepresteerd. Jack Bussink behaalde een gouden medaille met een totaalscore van 107.100 punten, mede dankzij twee eerste plaatsen op vloer en voltige. Jordin werd vierde met 99.100 punten. Op voltige en ringen had hij een tweede en derde plaats uit het vuur gesleept. Een prima resultaat voor deze turner die op dit moment maar twee uur per week traint.


www.odival.nl

Jack Bussink met zijn gouden medaille. Foto: PR