Leerlingen gingen ook zelf aan de slag om media te maken. Foto: Martijn Bos
Leerlingen gingen ook zelf aan de slag om media te maken. Foto: Martijn Bos Foto:

Mediawijs op de Triviant

NEEDE - Van 16 tot en met 23 november stond de Week van de Mediawijsheid op het programma. Deze landelijk geplande projectweek is een initiatief van Mediawijzer.net. De week heeft als doel aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Diverse scholen in Nederland doen mee aan de Week van de Mediawijsheid. Ook op de Triviant in Neede stond een week lang media en mediawijsheid centraal.

De Triviant is een school voor vso zml in Neede. Afgelopen week zijn leerlingen op excursie geweest naar onder andere Moire, Mediamarkt en RTV Slingeland. Leerlingen hebben hier gezien hoe media werken, en hebben dit ook zelf ter plekke kunnen uitproberen. Sommige leerlingen hebben de Tovertafel op de Leeuwerik bekeken en gebruikt. Met deze tovertafel zijn diverse interactieve spellen gespeeld.

Op de Triviant zijn workshops aangeboden, zoals Green Screen, fotobewerking, V.R. en A.R, sporten met de Wii, Just Dance. Voor de liefhebber is zelfs een fifta-toernooi georganiseerd. De afgelopen dagen zijn alle groepen van de Triviant ook nog bezig geweest met het maken van klei-animaties. Vol enthousiasme zijn deze films met behulp van een storyboard bedacht en daarna door de leerlingen gemaakt.

Op vrijdagmiddag 23 november is de Week van de Mediawijsheid gezamenlijk afgesloten in de centrale hal van de Triviant. In een volle maar gezellige hal zijn de klei-animaties met elkaar bekeken. De leerlingen hebben hierbij gezorgd voor de aankondiging van de films. Met name dankzij de inzet en creativiteit van de leerlingen zijn het fantastische eindproducten geworden. De week vol media op de Triviant is hiermee succesvol afgerond.