Tim Brackman, violist en programmeur van Podium Eibergen. Foto: Foppe Schut
Tim Brackman, violist en programmeur van Podium Eibergen. Foto: Foppe Schut

Openingsconcert stichting Podium Eibergen met vier topmusici

EIBERGEN - Op zondag 9 december, aanvang 14.30 uur, vindt het openingsconcert plaats van de onlangs opgerichte stichting Podium Eibergen. Tijdens dit huiskamerconcert in de Brackman Boerderij aan de Kormelinkbulten 3 (voorheen Kormelinksweg 9) in Eibergen kunnen de bezoekers kennismaken met de formule van Podium Eibergen: concerten op kleine podia in Eibergen en omgeving, waarbij contact tussen uitvoerenden en publiek centraal staat. Spelers lichten hun programma ter plekke toe, na afloop is er ruimschoots gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de uitvoerenden.

Tijdens het eerste concert staan vier topmusici op het Eibergs podium. Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre, pianisten Maarten den Hengst en Ivana Alkovic wonnen prijzen bij nationale en internationale concoursen. Alle vier zijn ze musici van internationale faam met volle concertagenda's in onder meer het Amsterdams Concertgebouw, bij het Pianoduofestival in Amsterdam en met het Scottish Chamber Orchestra. Speciaal voor dit openingsconcert hebben zij een gezamenlijk programma samengesteld met werken van Hindemith, Bizet, Debussy en Sjostakovitsj.

Het concert is openbaar, maar aanmelding van te voren is wel noodzakelijk; dat kan via info@podiumeibergen.nl. Er is een maximum van vijftig stoelen. Toegang is gratis, een donatie voor de stichting Podium Eibergen wordt zeer op prijs gesteld.