Deelnemers aan de Achterhoek Waardepas. Foto: Bas aan de Stegge
Deelnemers aan de Achterhoek Waardepas. Foto: Bas aan de Stegge Foto:

Introductie Achterhoek Waardepas in Eibergen enorm succes

EIBERGEN - Eibergen is de tweede kern binnen Berkelland waar de Achterhoek Waardepas werd geïntroduceerd. De Achterhoek Waardepas, geïntroduceerd door het Achterhoek Nieuws en Bas aan de Stegge, is een spaarpas waarmee de klant bij aangesloten winkeliers zijn gespaarde punten op een door hem zelf gekozen moment kan inwisselen voor kortings- en loyaliteitacties of zelfs gratis producten.

Bedenker Bas aan de Stegge keek samen met de Eibergse Ondernemersvereniging (EOV) dan ook reikhalzend uit naar dat moment. Afgelopen vrijdag waren de eerste resultaten na twee dagen introductietijd bekend. Vanuit de ondernemingen die zich direct hadden aangesloten, Keurslager en Echte Bakker Boenders, Boekhandel Gellekink, Bakker Bart, Helmink Wonen, FG slijterij, het Muldershuis, It's all possible en de supermarkten Jumbo en Plus, klonken alleen maar positieve geluiden. Volgens Aan de Stegge is het initiatief goed opgepakt door de consument. Vrijdag tegen het einde van de middag waren er al zo'n 2500 klantpassen in omloop. Daarnaast hebben Groente en Fruit Op 'n Brink en Restaurant Landhotel De Groene Weide zich al aangemeld als nieuwe deelnemer. De verwachting is dat het aantal nieuwe deelnemers verder zal oplopen. Ondernemers die ook graag mee willen werken aan de versterking van Eibergen kunnen zich aanmelden via verkoop@achterhoeknieuws.nl.

Voordeel direct voor klant
Ook de EOV is zeer te spreken over dit nieuwe initiatief. Deelvoorzitter Gerwin Starink vat het samen als een initiatief dat direct voordeel aan de klant uitbetaalt. "Onze aangesloten ondernemers staan positief tegenover de Achterhoek Waardepas, geïntroduceerd door het Achterhoek Nieuws in samenwerking met Bas aan de Stegge. Waarschijnlijk zal niet iedereen direct aansluiten, maar de verwachting is dat het breed gedragen gaat worden. Voor het winkelgebied Eibergen biedt de pas een mooi loyaliteitsinstrument waarmee de binding tussen de klant en de winkelier verstevigt wordt. Voor de leefbaarheid van Eibergen is het nodig dat er lokaal geshopt wordt en de pas ondersteunt dit. De klant wordt met de gespaarde punten direct beloond voor zijn aankopen. De beloning via de spaarpunten is bovendien aanvullend. Als Keurslager bijvoorbeeld hebben we ook ons eigen Keurslagerspaarsysteem, maar daarnaast doen we mee met de pas. Twee keer voordeel voor de klant dus. Ik ben ervan overtuigd dat als we ons als ondernemers gezamenlijk achter de pas opstellen, de winkelloyaliteit in het dorp toeneemt. Het mooie is ook dat iedere ondernemer vrij is om zelf invulling aan de actie te geven."