Sloop aan de J.W. Hagemanstraat, ten behoeve van de inrit van Lidl. Foto: Rob Stevens
Sloop aan de J.W. Hagemanstraat, ten behoeve van de inrit van Lidl. Foto: Rob Stevens

Een gat wordt gevuld in
Eibergen

EIBERGEN - Al jaren ontsierde een gat in de bebouwing aan de J.W. Hagemanstraat het hart van Eibergen. Het gat waar ooit garagebedrijf Iliohan was gevestigd. Dat bedrijf werd gesloopt. Vastgoedontwikkelaar Ten Brinke begon er in 2015 optimistisch met afgravingen voor de bouw van een Lidl supermarkt met een oppervlakte van 1100 vierkante meter. De vergunning van de gemeente werd daarvoor verkregen.

Tot er protesten kwamen, onder andere van de er naast geleden Plus Supermarkt Koenders. De smalle straat zou het vele verkeer niet aan kunnen. En het bestemmingsplan zou geen ruimte bieden voor een parkeerterrein bij de Lidl. Het werk kwam daarop stil te liggen in afwachting van een definitieve uitspraak van de rechtsprekende macht. Die kwam er afgelopen voorjaar. Bezwaren werden ontkracht. De Hagemanstraat wordt door de rechter beschouwd als een ontsluitingsweg voor winkels en horeca in het dorpshart van Eibergen. Vanuit dat perspectief werd groen licht gegeven voor de beoogde plannen.
En zie, net voor de vakantie ging de bedrijvigheid op het perceel weer van start. Zandhopen, hoog opgaand onkruid en houtige opslag worden afgegraven. Het perceel klaar gemaakt voor bebouwing. Vorige week werden de panden aan de J.W. Hagemanstraat, waar voorheen 123 PC Center en Pizzeria Grillroom Napoli waren gevestigd, gesloopt ten behoeve van de toekomstige inrit en parkeerruimte. Edwin ten Brinke laat weten dat begin oktober de staalconstructie wordt geplaatst. Hij schat dat zo dat zo rond februari, maart - ijs en weder dienende - het pand er staat. De Lidl heeft volgens hem dan nog tussen de vier en zes weken nodig om de winkel in te richten.