Gezelligheid is ook belangrijk op de bridgeavonden. Foto: Wim Dijkman
Gezelligheid is ook belangrijk op de bridgeavonden. Foto: Wim Dijkman

Bridgecursus voor beginners van BC Neede

NEEDE - Op woensdag 26 september van 19.30 tot 22.00 uur start de bridgeclub Neede met een nieuwe cursus bridgen voor beginners. De cursus wordt in principe om de 14 dagen op de woensdagavond gehouden in het restaurantgedeelte van café restaurant De Olde Mölle, gelegen aan de Diepenheimseweg 21 in Neede.

De cursus omvat in totaal dertien cursusavonden en eindigt met een gezellige slotwedstrijd tussen de cursisten. De opzet van de cursus is zo gekozen dat de cursist op een lesavond zoveel mogelijk aan het bridgen toekomt en zich aldus de aspecten van het bridgen eigen maakt.
De cursus is bedoeld voor iedereen: voor zowel de klaverjasser, de liefhebber van het kruisjassen als geïnteresseerden die nog niet vaak een kaartje gelegd heeft. De spelregels van het bridgen zijn absoluut niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Voordeel van het bridgen boven de andere kaartspelen is het feit dat je met slechte kaarten toch goed kunt kaarten.

De bridgecursus is ook te zien als een uitdaging voor de geest. Het is een fantastische manier om geestelijk actief te blijven en met veel mensen een hobby te delen. Het sociale aspect is hierbij heel belangrijk. Bridgen wordt over de hele wereld met dezelfde spelregels gespeeld. Meer dan 100.000 mensen zijn in Nederland in clubverband actief. De cursus kost 55 euro. Voor dit bedrag ontvangt men tevens het cursusboek en het oefenmateriaal dat bij de cursus hoort. Aanmelden kan tot 17 september bij Janny van Til, tel. 0545-292388 of bij Wim Segerink, tel. 053-5722138. Zij kunnen ook nadere informatie verschaffen. Deelnemers uit Haaksbergen kunnen desgewenst met Wim Segerink meerijden.


Amivedi: Poesie vermist

EIBERGEN - Poesie wordt vermist op de Muggenborg in Eibergen, ze is een zwart/witte poes van zeven jaar oud, heeft een witte bef en witte pootjes, draagt een rode vlooienband, is gechipt en gesteriliseerd.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.