Over vreemde volkeren, bodemvondsten en ruimtereizen

Vervolg van de voorpagina

EIBERGEN - De deelnemertjes van het zomerkamp van de stichting Kinderdagkamp hebben een superspannende week achter de rug, waarin vreemde volken, bodemvondsten en ruimtereizen voorbij kwamen.

Het fenomeen bestaat al decennia in Eibergen en is bedoeld om basisschoolkinderen van groep 3 tot 5 een onvergetelijke vakantieweek te bezorgen. Het kamp vindt ieder jaar in de laatste week van augustus plaats en wordt georganiseerd door de Stichting Kinderdagkamp. Anneloes te Kulve is een van leidsters en speelt deze week een lid van de PITT-stam. "Samen met het bestuur en alle vrijwilligers beginnen we al in januari met het bedenken van het verhaal voor augustus. Iedereen mag eraan meeschrijven waardoor het breedgedragen is. Dit is mijn negende jaar als kampleiding en het is ieder jaar weer een fantastische ervaring om met de kinderen op kamp te gaan. Ze gaan zo in het verhaal op dat ze nauwelijks beseffen dat ze ieder jaar dezelfde hoofdrolspelers tegenkomen, zijnde het bestuur en alle vrijwilligers. De kinderen kunnen maximaal drie jaar meedoen met het kamp. We halen ze iedere dag op en brengen ze aan het eind van de middag weer terug. Alleen wij blijven overnachten om de noodzakelijke voorbereidingen voor de volgende dag te kunnen doen. Op de afsluitende vrijdag mogen de ouders op bezoek komen om te zien wat de kinderen allemaal hebben gemaakt."
En de kinderen zelf? Norah doet al voor het tweede jaar mee en is zeer begaan met de 'liefdesproblemen' van de PITT-stam. Ze kwebbelt aan een stuk door en vermaakt zich opperbest in het kamp. Sterre doet al voor het derde jaar mee en vindt het jammer dat dit het laatste jaar is. En zo zijn er nog 126 kinderen die zich een week lang onderdopen in de fantas(t)i(sch)ewereld van het zomerkamp.


www.kdkeibergen.nl