Nu ook cursus valpreventie voor 65-plussers in Rekken

REKKEN - Elke 65-plusser wil natuurlijk zo lang mogelijk fit blijven en zelfstandig blijven wonen. Daarom starten gymvereniging Gareo en Sport Federatie Berkelland vanaf 26 september met de valpreventiecursus 'Beweeg Zeker'. Deze en soortgelijke cursussen werden al eerder met succes in Berkellandse kernen aangeboden. Nu is het de beurt aan Rekken.

De organisatoren van de cursus leggen uit: "Wist u dat dertig procent van de mensen ouder dan 65 jaar jaarlijks valt? Dit percentage loopt op naar 42 procent voor senioren boven de 70 jaar. Een valpartij kan nare gevolgen hebben. Botbreuken (heupen) en hersenletsel zijn het risico. En vaak ontstaat angst om opnieuw te vallen. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten in dorpshuis Den Hof in Rekken leert men valpartijen te voorkomen en beter in balans te blijven. Er wordt aandacht besteed aan risicofactoren, kracht- en balansoefeningen, maar ook aan het opvangen van een val en het opstaan na een val."

De cursus wordt gegeven door een medewerker van de Sportfederatie en ondersteund door Fysio Sengers, Kracht ergotherapie en Univé Oost. Een groep bestaat uit maximaal vijftien deelnemers. De cursus wordt gesubsidieerd en kan daardoor voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. De kosten zijn 4 euro per les (48 euro voor de hele cursus). Bij de prijs zijn inbegrepen: een cursusboek, bezoeken van de fysiotherapeut. bezoeken van de ergotherapeut en iedere week een gezamenlijk kopje koffie.
De cursus is iedere woensdag vanaf 26 september van 10.00 tot 11.00 uur. Opgeven kan door te mailen naar Gareo@outlook.nl of info@sportfederatieberkelland.nl. Bellen naar Sport Federatie Berkelland kan ook: tel. 0545–476727.


Pubquiz bij De Stier

EIBERGEN - Woensdag 15 augustus houdt café De Stier een pubquiz. De pubquiz is een algemene kennisquiz die bestaat uit acht ronden met vragen, muziekfragmenten, foto's en audiotracks. Meedoen kan individueel of met een team van maximaal vijf personen. Een foutloze ronde levert wat versnaperingen op en het winnende team ontvangt eeuwige roem en een rondje van de zaak. Aanvang 20.00 uur. Eindtijd: 23.00 uur. Deelname aan de quiz kost 2 euro per persoon.