Grote Kerk open

NEEDE - Evenals vorige jaren is de Grote Kerk in Neede, Kerkplein 1, in de maand augustus elke woensdagmiddag voor bezichtiging open van 14.00 tot 16,30 uur.

Het verrassend sfeervol gemoderniseerde interieur van deze kerk verbaast telkens weer de belangstellenden. Vrijwilligers leiden de bezoekers rond en vertellen over het verleden en het heden van het kerkgebouw. Informatiemateriaal is ter inzage of gratis mee te nemen. De bekende kunstschilder Ger-Jan Voerman uit Aalten exposeert zijn realistische schilderijen en de organisten Grietje Hensens, Ab Heuvelink en Ad Krijger zorgen beurtelings voor sfeervolle muziek. De permanente tentoonstelling van middeleeuwse Christusbeelden onder de toren trekt ook nu weer veel belangstellenden.


Amivedi

NEEDE/REKKEN - Poes Chloe is een grijze poes met een klein wit vlekje op haar borst, ze is drie jaar oud, klein van stuk en wordt vermist in de Dumasweg in Neede. Grasparkiet Sammie is ontsnapt aan de Ruskesslatweg. Hij is een geel/groene parkiet van drie jaar oud. Info: tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com.