Mayke en Heurby. Foto: PR
Mayke en Heurby. Foto: PR Foto:

Zomersluiting Bibliotheek Eibergen

EIBERGEN - In de zomervakantie is de Bibliotheek Eibergen gesloten van maandag 13 augustus tot en met zaterdag 18 augustus.

In de maanden juli en augustus worden alle bibliotheekboeken, maar ook de dvd's, luisterboeken en tijdschriften voor zes weken uitgeleend.
Tijdens de sluitingsperiode van de Eibergse bibliotheek zijn de vestigingen Borculo, Ruurlo, Neede, Winterswijk en Groenlo van de Bibliotheek Oost-Achterhoek wel geopend. U kunt gedurende de sluitingsweek in al deze vestigingen terecht om uw boeken in te leveren én om nieuwe te lenen.

Elk jaar bieden de Nederlandse bibliotheken alle Nederlanders in de zomervakantie een cadeautje aan. De VakantieBieb biedt voor het vijfde jaar een mooi aanbod van boeken, die u gratis op uw tablet of mobiel kunt zetten. In de VakantieBieb zijn boeken te vinden voor volwassenen én voor kinderen. Deze kunnen, als ze eenmaal in de 'boekenkast' staan, ook gelezen worden als men geen WiFi heeft.
De app is verkrijgbaar in de AppStore en de PlayStore en kan gratis gedownload worden.


Mayke en Heurby nog één keer samen de ring in

GEESTEREN - Voor de 31-jarige pony Heurby en de pas achtjarige Mayke zou de strijd om de Gelderse titel de laatste wedstrijd zijn voordat Heurby met pensioen zou gaan. Maar Mayke en Heurby werden in Steenderen reservekampioen van Gelderland geworden in de klasse L cat AB en daarmee afgevaardigd naar het NK op 25 augustus op het federatiecentrum te Ermelo. Nu gaat de combinatie nog één keer strijden en daarna gaat Heurby toch echt met pensioen.


Sportvliegers Eibergen

EIBERGEN - De laatste vlucht van dit seizoen van Sportvliegers betrof een vlucht van oude duiven vanuit Chateaudun. De vlucht was vanwege de warmte ingekort en de af te leggen afstand was nu 585 km. Het was mooi en vrij warm weer met een noordoostenwind. Er waren vijf deelnemers met 40 duiven in concours. De snelste duiven waren van G. Wielens, op 1 en 2, en de derde plaats was voor H. Vultink.

Dan werd er nog gevlogen met de jonge duiven en ook hier werd rekening gehouden met het welzijn van de duiven en dus ook ingekort. Vlucht vanuit Bierges, met een af te leggen afstand was 207 km. Hier zes deelnemers met 102 duiven in concours en een herhaling van de uitslag, G. Wielens 1 en 2, H. Vultink 3.