Ryan Gal derde op NK wielrennen

NEEDE - Ryan Gal uit Neede is afgelopen zondag derde geworden op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Steenbergen bij de jongens 13 jaar. 65 renners gingen van start. Ryan Gal reed vanaf de start gelijk weg met zeven andere renners en de acht bleven weg. In de sprint reed hij keurig naar een bronzen medaille.

VIOS Tafeltennis naar kwartfinale
Wiltschutbeker

BELTRUM - Op vrijdag 15 juni leverde het eerste team van VIOS Tafeltennis uit Beltrum een geweldige prestatie. Het versloeg GTTC uit Groesbeek en drong daarmee door tot de kwartfinale van het Wiltschut bekertoernooi.

Binnen de afdeling Gelre wordt dit toernooi al vele jaren gespeeld na afloop van de reguliere voorjaarscompetitie. Er wordt gewerkt met een voorgiftensysteem, gebaseerd op de licenties van de spelers. Door het klassenverschil en de voorsprong die mindere spelers bij de start van elke game krijgen op hun sterkere tegenstanders, zijn de partijen spannend en de uitslagen onvoorspelbaar.

Op 8 mei startten bijna tachtig teams uit heel Gelderland aan de eerste ronde. Beide teams van VIOS overleefden deze ronde, maar VIOS 2 werd vervolgens in de tussenronde uitgeschakeld. VIOS 1 plaatste zich wel bij de laatste 32 en versloeg vervolgens Bit.nl 1 uit Ede met 6-3. Hierdoor mochten VIOS spelers Paul, Martijn en Wim het opnemen in en tegen Groesbeek. Na een teleurstellend begin stond het team met 4-1 achter en was GTTC 4 nog slechts één punt verwijderd van de volgende ronde. VIOS 1 toonde echter een geweldige veerkracht en won de laatste vier partijen, uitslag 4-5 voor de mannen uit Beltrum die zich daarmee plaatsten voor de kwartfinales. Op vrijdag 22 juni moet VIOS 1 het opnemen tegen HTTC 2 uit Heteren.