Inschrijven voor Wandelen op Wielen

BELTRUM - Ook dit jaar wordt in Beltrum voor jong en oud een wandel-driedaagse georganiseerd. Dit houdt in dat de senioren en kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van basisschool De Sterrenboog drie dagen gaan wandelen. Ook beperkt mobiel en/of rolstoelafhankelijke mensen zijn van harte welkom deel te nemen. Er wordt gewandeld op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni. Twee keer een middag en op de vrijdagavond. Op de middagen wordt gestart om 14.30 uur, op vrijdagavond om 18.00 uur.

De drie verschillende routes zijn ongeveer drie kilometer lang. Het begin- en eindpunt is op 't Dorpsplein. Halverwege is er een rustpunt om te ontspannen en te genieten van een mooi stukje Beltrum. Op vrijdagavond is de traditionele inhaalavond waarbij het laatste stuk van de route muzikaal begeleid zal worden door Muziekvereniging Concordia. Eindpunt is het schoolplein alwaar een koele versnapering wacht en burgemeester Joost van Oostrum de organisatie zal helpen met het omgangen van de welverdiende herinneringsklompjes.

Deelnemen aan Wandelen op Wielen kost 7,50 euro per persoon. Hiervoor kan drie dagen deelgenomen worden, ongeacht het aantal dagen dat men daadwerkelijk deelneemt. Voor dit bedrag wordt zo nodig een rolstoel geregeld en kunnen deelnemer en duwer samen genieten van een mooie wandeling, muziek en versnaperingen tijdens de wandeltocht. Duwers en vrijwilligers betalen geen deelnamekosten. Wel staat er een bus voor een vrije gift. Kinderen worden via Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) op school benaderd voor deelname.

Inschrijving
Opgave is mogelijk via het inschrijfformulier. Deze liggen zowel bij de Hassinkhof als in Kulthurhus de Wanne. Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven. Formulieren kunnen gedeponeerd worden in de groene bus van het Kulturhus of de SJB-bus die staat in de hal bij het restaurant van het Hassinkhof.

Voor vragen en info: Edmund Heutinck, 06-51 75 63 25, Simone Kemkens, 06-57 98 61 73 en Chantal Huinink, 06-10 29 83 78.


Dag Markvelde, einde 354 jaar onderwijs

NEEDE - Aan het eind van dit schooljaar worden de deuren van obs Markvelde definitief gesloten. Hiermee komt er na 354 jaar een eind aan het geven van onderwijs in deze buurtschap.

De leerlingen van groep 8 gaan na de vakantie naar de diverse scholen voor het voortgezet onderwijs, de leerlingen uit de andere groepen gaan naar basisscholen in de kernen Diepenheim, Neede, Hengevelde, Sint Isidorushoeve of Rietmolen.
Op zaterdag 7 juli is er voor belangstellenden, die zich verbonden voelen met de Markveldse school, gelegenheid om het gebouw nog één keer van binnen te zien en tevens afscheid te nemen van het schoolteam. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje voor de laatste keer de sfeer op te snuiven en samen met de leerkrachten herinneringen op te halen.
In de laatste week voor de zomervakantie worden er voor de kinderen diverse activiteiten georganiseerd, zodat zij en natuurlijk ook de teamleden op een plezierige en passende wijze afscheid kunnen nemen van hun unieke buurtschool.