Les over 'Rijden zonder Invloed'. Foto: PR
Les over 'Rijden zonder Invloed'. Foto: PR

Campagneteam 'Rijden Zonder
Invloed' komt naar Hartemink

EIBERGEN - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 12 juni komt het campagneteam naar Eibergen om leerlingen van Verkeers- en Vervoersopleidingen Hartemink bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal een theorieles overnemen van de rijschool en gaat op een interactieve wijze het gesprek aan over alcohol en drugs in het verkeer. Op deze manier worden toekomstige bestuurders bewustgemaakt van de gevaren van rijden zonder invloed. Gedurende de les mogen deelnemers ook alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is.


Workshop door fotograaf Bert
Teunissen

RUURLO - Hoe kun je mensen prachtig vastleggen in hun eigen interieur? Hoe werk je met puur daglicht? Op zaterdag 30 juni deelt Bert Teunissen zijn 'fotografiegeheimen'. Deze inspirerende workshop in Museum MORE, is opgezet in het kader van de fotografietentoonstelling MORE Focus | Het trage lage land. In deze tentoonstelling zijn werken uit Teunissens fotoserie Domestic Landscapes te zien. Bert Teunissen (Ruurlo, 1959). De tijd lijkt stil te staan in zijn serie Domestic Landscapes. Teunissen is hierbij sterk beinvloed door zijn ervaring als 8-jarig kind toen zijn geboortehuis volledig werd afgebroken tijdens de modernisering van zijn vaders zaak. Al twintig jaar reist hij door Nederland en Europa voor dit unieke project. Hij laat zich - met het licht van Vermeer - inspireren door het Rudy Kousbroek-citaat 'Niets is zo erg als de weg weten in een huis dat niet meer bestaat'. Naast dit autonome werk fotografeerde Teunissen onder meer voor New York Times T Magazine, Wall Street Journal Magazine, G Star Raw, Albert Heijn, BEN, ING en KLM.